Redactieblog

213 x bekeken

Boetes geëist voor handel in diergeneesmiddelen

De rechtbank in Zwolle heeft tegen een pluimveedierenarts uit Hardenberg een boete geëist van 6000 euro.

Tegen zijn zoon wordt 16.000 euro boete geëist. Volgens justitie zijn door toedoen van de dierenarts en zijn zoon diergeneesmiddelen in consumptievlees terecht gekomen, waarmee de volksgezondheid is geschaad.

De 64-jarige dierenarts wordt verweten dat hij diergeneesmiddelen in het bezit had en deze heeft afgeleverd zonder dat hij hiervoor een vergunning had. Daarnaast zou de administratie van de diergeneesmiddelen niet op orde zijn. De 37-jarige zoon van de dierenarts heeft volgens justitie in niet geregistreerde diergeneesmiddelen gehandeld. Dit is in strijd met de diergeneesmiddelenwet. Hij zou de middelen hebben geleverd aan pluimveehouders. De pluimveehouders zijn beboet voor het gebruik van deze middelen. De uitspraak van de zaak is over twee weken.

Of registreer je om te kunnen reageren.