12 reacties

Bekende Nederlanders in actie tegen nertsenfokkerij

Op initiatief van actrice Karen van Holst Pellekaan roepen bijna zeventig bekende Nederlanders de Tweede Kamer op volgende week voor een verbod op de nertsenfokkerij te stemmen.

Onder de ondertekenaars bevinden zich onder meer Jan Mulder, Maarten van Rossem, Huub Stapel en Hennie Huisman. Volgende week debatteert de Tweede Kamer over een initiatiefwetsvoorstel van SP en PvdA. Beide partijen willen dat er vanaf 2018 geen nertsen meer gefokt mogen worden in Nederland. Dat zou betekenen dat de komende jaren zo'n tweehonderd bedrijven moeten verdwijnen. Volgens Van Holst Pellekaan is dat terecht: "Economisch gewin kan en mag niet alles rechtvaardigen".

Of de initiatiefnemers een meerderheid van het parlement achter zich kunnen krijgen, is nog niet duidelijk. Zij worden in elk geval gesteund door Groenlinks, Partij voor de Dieren en D66. CDA, VVD en waarschijnlijk ook de SGP zijn tegen een verbod. Het is overigens ook onzeker of het debat volgende week ook wordt afgerond; wellicht wordt de stemming over het herfstreces getild.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  weet jan mulder wel waar voetballen van gemaakt worden ?

 • no-profile-image

  sjeng potlood

  stelletje idioten.

 • no-profile-image

  Patrick

  Iedereen heeft argumenten en is daar gewoon vrij in. Maar om zaken te doen heb je iets meer nodig dan een mening, want je hebt afzet nodig en je moet produceren en investeren voor de lange termijn. Als mensen alleen het argument hebben dat ze het mooi vinden dan ontbreekt er iets aan volledige verhaal, want in dit verhaal zul je toch levende wezens moeten fokken om tot je eindproduct te komen. Dat men zegt wie betaalt die bepaalt is hopelijk niet meer van deze tijd. Ik meen het echt, want het zijn alleen losse woorden die gebruikt worden ter afleiding van de echte feiten.
  Waar zijn de denktanks binnen de sector die gewoon al ingezien hebben dat het einde verhaal is in de bewustzijns-trend van vandaag en morgen en naar de toekomst.
  Het zelfde is als de minister opmompelt mooie woorden voor de visserij en zelfs de koningin er woorden over spreekt, dan weet je al dat in dat voorbeeld dat de visserij als sector allang verloren heeft in besluitneming en zijn die woorden papieren doekjes voor het bloeden.
  Nertsen fokkerij stoppen dus, zorg dat je een goede deal krijgt in geld en begin iets nieuws, niemand houd U tegen om geld te verdienen, allleen niet met het fokken van Pels dieren.

 • no-profile-image

  hijgend hert

  Er zijn 23 dieren vermoord om één 'beest' te kleden.
  Bont past geen mens.
  Een bontjas is altijd tweedehands.
  Ook nu laten de reacties van boerenzijde (inclusief hun boerenpartijen), weer duidelijk zien dat zij bereid zijn alles te produceren, als het maar geld oplevert.
  Daarmee zijn zij de eerstverantwoordelijken voor ongekend dierenleed.
  Gelukkig walgen steeds meer mensen van deze boerenstand.
  Een walging die zij over zichzelf uitroept.
  Er is veel mis in boerenland.
  Het geknooi met dieren in een kleine draadgazen kooi (kippen/konijnen/nertsen),
  is wellicht het meest schrijnende voorbeeld, maar helaas geen uitzondering!

 • no-profile-image

  hendrikus

  als het in nederland niet meer mag ,komen er in het buitenland [minder regels dierwelzijn]wel weer bedrijven bij .......kunnen ze niet beter de bontdragers aanpakken

 • no-profile-image

  Berend Botje

  Mijnheer het hijgend hert leeft van de wind en consumeert niets ? Wie betaalt bepaalt. Bont is een mooi product en moet kunnen, is in ieder geval milieuvriendelijker dan de productie van kunststofvezels en katoen.
  Het zichzelf toegedichte morele gelijk van de (groen)linksers, sp'ers en gelijkgestemden wil zich weer eens in de picture spelen. Allen die er anders over denken zijn slechte (rechtse) mensen. Alle boeren zijn verschrikkelijk, want zij verdienen geld aan hun harde arbeid, dat mag niet. Alleen BN'ers en actievoerders hebben recht op een goed inkomen ?!

 • no-profile-image

  Patrick

  Bontdragers keihard aanpakken in Nederland.
  Als ik in Siberie woon en ik het nodig heb voor het overleven en eerste levensbehoefte spreek ik met de dieren af dat ze me ondersteunen.
  Hier is het een luxe product en moet volledig verboden worden om te dragen en zeker niet te fokken.
  Als er een reactie komt met betrekking op wereldwijde vraag en aan bod, dan geef ik al vast een antwoord. Het valt me nog steeds mee dat de sector geen puppies en honden fokt voor de vleesconsumptie in Korea en China.
  Dus alle nertsen fokkerijen dicht, niet morgen, maar vandaag en NU.

 • no-profile-image

  Marjon

  Geweldige mensen! Toppers!

  Ook hier is de discussie nog volop aan de gang!

  http://www.agd.nl/1061872/Nieuws/Artikel/Nertsenverbod-van-de-baan.htm?showcomments=yes

 • no-profile-image

  joost

  Je moet geestelijk toch wel een behoorlijk eindje dood wezen als je een dierenfokkerij wilt runnen.
  Maar, ja inrichtingen kosten ook zoveel geld, dus kun je ze beter loslaten op dieren, want die kunnen toch niets terug zeggen.
  Alvast bedankt voor het commentaar.

 • no-profile-image

  Jac

  te gek voor woorden deze zever. waarom de nertsenhouderij verbieden?
  Wat is er anders aan dood zijn en gegeten worden en dood zijn en gebruikt worden als de meest natuurlijke isolatie, kleding?
  Voor beide doden we dieren, toch. en wat mij betreft is hier helemaal niets mis mee.
  Erg dat zo vele BN'ers zich altijd weer voor het karretje van actiegroepen laten spannen of gespannen willen worden.
  Maar ja het lult ook makkelijk met een vette bankrekening ergens weggestopt voor de realiteit in 't Gooi of aan de grachtengordel...........

 • no-profile-image

  johan

  Nertsen houderij is een business, en ik zie graag een vrouw in een bontjas en vooral in de winter. Gaan jullie ook de boeren vervelen die een vet vee bedrijg hebben? En gaan jullie dieren activisten ook naar de slachtereijen waar de ossen een aks voor zijn hersens krijgen voordat hij geslacht wordt? En van de huid worden gordels gemaakt die jullie dagelijks om je buik draagt. Activist bedriegers, laat asteblief ons boeren bedrijven alleen en ga je bemoeien met de vissers en de paarde renners.

 • no-profile-image

  Frits

  Dat stelletje over het paard getilde figuren moet zich diep schamen. Met dieren omgaan moet je goed doen. Dit is humaan, kinderachtig omgaan met dieren is vaak heel slecht. Dan kun je alle operatiedokters e.d ook wel het land uit jagen. Wat blijft er dan over van Nederland. Een stelletje mietjes die leuk willen doen op de TV. Ba, wat een stelletje BN, over het paard getilde mietjes!!

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.