Redactieblog

202 x bekeken

Amalthea wil stabiele melkprijs door zelf te verwerken

Geitenzuivelbedrijf Amalthea richt zich de komende jaren op een stabiele marktconforme melkprijs voor de aangesloten melkgeitenhouders.

Dat zegt coöperatiedirecteur Jos van Wegen van het bedrijf tijdens de GD Geitendag in Utrecht. “We willen niet speculeren met de melk. We kiezen niet voor de handel in geitenmelk als grondstof, maar kiezen ervoor de melk zelf te verwerken tot consumentenproducten. De prijzen in de winkels zitten tegen het plafond, waardoor we meer marge moeten halen uit de keten”, aldus van Wegen.

Onder een marktconforme prijs verstaat Van Wegen een prijs van 5 tot 6 cent onder de melkprijs in Frankrijk. “Nu wordt er veel geitenmelk naar Frankrijk vervoerd. We moeten naar een situatie waarbij we de melk zelf al verwerken, eventueel tot halffabricaten, zodat we dat stukje van de markt in eigen land houden.”

Of registreer je om te kunnen reageren.