Redactieblog

Aantal faillissementen in landbouw stijgt licht

Het aantal faillissementen in de landbouw is in de eerste drie kwartalen van 2008 licht toegenomen.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In de eerste drie kwartalen van 2008 zijn 53 bedrijven, instellingen en eenmanszaken in de landbouw failliet gegaan. Dit is 4 procent meer dan in dezelfde periode in 2007, toen er 51 bankroetgevallen in de landbouw waren. Het aantal faillissementen is sinds 2006 aanzienlijk gedaald in de landbouw. In de jaren ervoor waren jaarlijks ruim meer dan honderd agrarische bedrijven die failliet gingen.

Het totaal aantal faillissementen in alle bedrijfstakken daalde in deze periode juist met 7 procent. Gedurende de eerste negen maanden van 2008 werd in Nederland het faillissement uitgesproken over 2,9 duizend bedrijven, tegen 3,1 duizend in de maanden januari-augustus van 2007.

Of registreer je om te kunnen reageren.