441 x bekeken 64 reacties

Wageningen: Thieme geeft vertekend beeld van klimaatprobleem

Marianne Thieme geeft een vertekend beeld van bijdrage die de veehouderij levert aan het klimaatprobleem.

Volgens voorzitter Aalt Dijkhuizen van Wageningen UR is de uitstoot van broeikasgassen in Nederland kleiner dan de voorvrouw van de Partij voor de Dieren wil doen geloven.

Hij schrijft dat in een brief aan Tweede Kamerlid Annie Schreijer-Pierik, die de universiteit om een reactie had gevraagd op de cijfers die Thieme in haar film 'Meat the truth' noemt. Zij stelt daarin dat de veehouderij een aandeel heeft in uitstoot van broeikasgassen van ruim 18 procent.

Dijkhuizen zegt dat de getallen weliswaar juist zijn, maar deze voor de Nederlandse situatie niet gelden. "De aanzet van de Partij voor de Dieren verdient op zichzelf waardering", schrijft hij. "Er zijn echter geen eenvoudige boodschappen en simplificaties verstoren het zicht op de werkelijke oplossingen." Hij benadrukt dat het probleem vooral in arme landen speelt, en dat de bijdrage van de Nederlandse veehouderij relatief beperkt is.

Schreijer is blij met de brief. "Dit onderschrijft dat de getallen niet kloppen", zegt zij. "Als je iets in de strijd tegen de veehouderij wilt bereiken, is dit niet de manier. Het is van belang dat Kamerleden goed geïnformeerd worden."

Voorzitter Niko Koffeman van het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren weerspreekt dat de film een vertekend beeld geeft van de werkelijkheid. "De cijfers kloppen en wij zeggen niet dat die alleen voor Nederland gelden." Volgende week gaan verschillende onderzoekers van Wageningen UR om tafel om te kijken of zij de beweringen in 'Meat the truth' nog eens tegen het licht gaan houden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Red Dear

  Ton, daarom zouden de boeren een nieuwe belangen coöperatie moeten oprichten waarbij er een gedegen budget komt waarmede echte wetenschappers en mediamensen ingehuurd kunnen worden. De belangen groepen van de boeren zijn zodanig verweven dat de bo bo's van VION(ZLTO) en noem maar op er altijd wel weer een sturing aan weten te geven die echter niet het directe belang van de boeren dient!
  Enige jaren geleden hebben een aantal gedreven mensen uit de agrarische sector voorgesteld om zo'n initiatief uit te voeren. In eerste instantie om een tegenwicht te hebben ivm de dierenactivisten.... Toen puntje bij paaltje kwam... trok bijna iedereen zich terug want het koste een beetje geld...
  Wel de Mercedes, niet de belangen....
  Dat is nou juist de zwakke plek van de boeren, ze zijn het niet eens op de hoofdlijnen... de internationale socialisten hebben dat ook geanalyseerd, bespelen de publieke tribune heel geraffineerd enz enz.
  Het is heel simpel, iets goeds opzetten kost geld.

 • no-profile-image

  de lange

  boeren hebben geen hekel aan thiema, echter ze geeft een vertekend beeld weer, de afgelopen jaren worden met name veeboeren voordurend gepest met nieuwe wetten en regelgevingen waar bv. mestopslag of verblijfhokken aan moeten voldoen. En het houd niet op en als dan nog eens Thieme met Meat the truth komt dan kan het voor sommige veehouders wat frustrerend zijn. mijn mening is dat mensen die zich achter Thieme scharen onvoldoende geinformeerd zijn en zonder ergens maar verstand van te hebben uitspraken te doen.

 • no-profile-image

  Berend Botje

  Wakker Dier, oh dear : Jullie hebben toch al 5 belangengroepen in de kamer ? SP, PVD, PVDA, D66 en Groen Links ? Die staan toch achter al jullie de onzin die jullie uitkramen!

 • no-profile-image

  Red Dear

  In zijn algemeenheid kan een ieder alvast beginnen door zeer nuchter te bekijken met wie men eigenlijk zaken doet...
  Is de leverancier een sponsor van de dierenclubs of milieugekte?
  Indien mogelijk, afscheid nemen.
  Nieuwe contracten? Vraag het bedrijf om haar maatschappelijke pagina.... zit daar (te)veel van het helpen van de vijand bij... erop wijzen dat je daar niet van gediend bent...
  Zal niet meevallen omdat de gehele samenleving al zo geimpregneerd is...
  Maar... elk beginnetje kan leiden tot grotere effecten. Zo is Thieme ook begonnen, vergeet dat niet.

 • no-profile-image

  Red Dear

  Daar doelde ik gisteren ook op naar aanleiding van de tegenstand die de M fanaten opwerpen terzake de schaalvergroting.
  Men past alle technieken van psychologische oorlogsvoering toe, heeft goede opleiding genoten incombinatie met het goed kunnen optreden in de media.
  Aangezien in mijn ogen te weinig inwoners van dit land zich verdiepen en critisch nadenken, ben ik uitermate verheugd dat Prof. Aalt Dijkhuizen het lef heeft om aldus te reageren. Ik hoop dat er ook andere wetenschappers opstaan die niet "goedkoop" meerennen in de M-hype... (heksenwaag)...
  Wat me overogens hoogstens verbaasd is het feit dat Niko Koffeman niet vlak bij zijn werk woont.... Tsja... het een doen en het ander laten....
  Nogmaals wil ik de aandacht vestigen op het feit dat hij samenwoont met Antoinette Hertsenberg... van het zgn. onafhankelijke TROS RADAR.... het geeft te denken....

 • no-profile-image

  Red Dear

  Clemmy,

  daarvoor zijn de NL boeren gelukkig te netjes en verstandig... Dat neemt niet weg dat ze wel op haar vingers getikt moet worden en gewezen moet worden op de niet 21 eeuwse dogmatiek die zij en haar companen uitstralen.
  Overigens houdt de AIVD de mensen die zich melden mbt dierenactivisten eerst zelf tegen het licht... De slachtoffers hebben ze snel in beeld... met de daders(...) meer moeite... heeft dat te maken met politieke lijntjes?
  Vanuit die hoek moeten we dan ook geen verwachtingen hebben.
  Nee, het benaderen van wetenschappers die met de voeten op de grond staan en op basis van eerlijke statistieken(...) een verhaal onderbouwen, dat is de beste weg.
  Daarbij moet de gehele sector steun verlenen en niet zoals VION allerlei 1-2 tjes opstarten met de vijand.... Ze hebben nooit genoeg... destructie van de landbouw, dat is hun doel

 • no-profile-image

  Hertog Jan

  Beste Anna, 70 miljoen ton mest is amper genoeg om de 2 miljoen ha cultuurgrond te voorzien van voldoende mineralen, maar ja, kunstmest, die weer met veel energie geproduceerd wordt mag wel hé, langleve de democratie.

 • no-profile-image

  Gerrit

  .....Dat wageningen nu pas komt met dit verhaal...De NMV heeft gelijk al gereageerd! En hun conclusie was ook al dat de cijfers niet kloppen...Marjan Thieme en haar secte dreigen door te slaan in Nederland...Daar moeten we voor waken!

 • no-profile-image

  Chiel

  En toch zou ik die Marianne best eens hard willen .....
  Vul maar in mannen ,het rijmt op keuken.

 • no-profile-image

  Kubelink

  Dijkhuizen zegt dat de cijfers kloppen. Dat zegt natuurlijk ook de PvdD zelf.
  Dijkhuizen zegt dat dit niet voor de Nederlandse situatie geldt. Ook dat betwist de PvdD-voorzitter niet. Hij zegt heel duidelijk dat de cijfers niet alleen voor Nederland gelden.
  Nou komt daar ene juf Annie en die jubelt dat er bevestigd wordt dat de getallen NIET kloppen? . . . . . . . . . . . . . . Is ze nou echt doofstom of is ze nog debieler dan ik al dacht? Of zijn de veiligheidsproblemen met TBS-klinieken nog veel erger dan al wordt aangenomen? Nooit geweten dat zo'n laag niveau uberhaubt voorkwam bij levende organismen. Het grappige is nu wel dat je op dit forum gelijk kunt merken dat haar enige volgelingen zombies zijn. Dat moet haast wel wil je zo'n genante miskleun zonder aarzelen durven te herhalen.
  Schoolboekje zegt: "Een ijsbeer is wit".
  Annie zegt: "Zie je wel, een ijsbeer is oranje". "Ooooh", zeggen haar in trance verkerende volgelingen: "Zie je wel, een ijsbeer is oranje". Ongelooflijk maar waar, het gebeurt hier gewoon op dit forum. Ik sta gewoon te springen om dat meer mensen te laten zien. Wat een Giller. Hiermee krijg je zelfs de kleinste kleutertjes aan de slappe lach.

 • no-profile-image

  W van Gemert

  Helemaal eens met Appie.Zeg maar gerust de Nederlandse dierhouderij scoort een 9 op de wereld schaal.

 • no-profile-image

  LOWIE

  Anna jouw cijfers aangaande hoeveelheid mest kloppen niet,is dit bewust jokken of ben je zo geindoctrineerd door jouw levensstroomleiders??

 • no-profile-image

  Dirk

  Zo zie je maar weer de pvdis helemaal geen eerlijke partij dit word nog maar eens fijntjes bewezen door wageningen

 • no-profile-image

  Jonas

  kubelink, Dijkhuizen zegt dat de cijfers kloppen maar dat ze niet voor de Nederlandse situatie gelden, dus kloppen de cijfers niet voor de Nederlandse situatie. Is dat nou zo moeilijk, begrijpend lezen?

 • no-profile-image

  Betram

  Inderdaad Dorien, die waarheden van Thieme zijn als orange ijsberen.psychehuis en hele zware medicatie...kubelink met zijn slappe kleuter geleuter ook gelijk maar mee

 • no-profile-image

  gert

  thieme heeft zelf het klimaat verpest

 • no-profile-image

  ton

  Het zogenaamde wetenschappelijk bureau van de partij van Marianne Thieme is de "Nicolaas Pierson Foundation". In een krantenbericht van NRC Handelsblad van maart 2007 staat geschreven dat na onderzoek van die krant blijkt dat Nicolaas Pierson de campagne van Thieme met €300.000,- heeft gesponsord. Tevens bericht de krant dat Pierson zijn kostje verdient met de handel in clamboe welke met chemicalien zijn doordrenkt. De effecten van deze chemicaliën worden op proefdieren getest. Ook Bayer is hier op de een af andere manier direct bij betrokken. Al met al; hoe betrouwbaar is dit zgn. wetenschappelijk bureau van Thieme welke blijkbaar de onderbouwing van de film heeft aangeleverd? Dit staat nog los van de conclusies welke door dit bureau getrokken zijn. Ik vind het maar een vreemde zaak dat een bevriende handelaar zich opwerpt als deskundig bureau om zo aansturing te geven aan een verhaal waarbij niet de auto maar de veehouderij verantwoordelijk is voor klimaat verandering.
  Lijkt me wel de moeite waard dat uitgezocht wordt of hier op de een of andere manier sprake is van "de ene hand wast de andere".

 • no-profile-image

  Kubelink

  Jongens, wat heeft "deze steunpilaar" het toch druk met jullie domoren. Sjefke roept dat de cijfers weldegelijk op de Nederlandse veehouderij slaan en refereert aan een uitzending van Nova van 8-12-2007. Iemand die uit angst voor het onvermijdelijke zijn bijnaam of eigen naam niet durft te vermelden, sluit zich er (op safe) klakkeloos bij aan zonder blijkbaar de uitzending te hebben bekeken. Nou goed. Dan maar het onvermijdelijke, de link naar Nova van 8-12-2007: http://player.omroep.nl/?aflID=6058689
  Marianne Thieme begint haar pleidooi over "18% uitstoot" na ongeveer 5.25 minuten in de uitzending. Volg het pleidooi nog een seconde of 35 en vertel mij eens of ze dan "Nederland" noemt of dat ze "Wereldwijd" zegt? Slechts 1 keer in de volle 12 minuten dat het onderwerp aan bod is, praat ze specifiek over de veeteelt in ons 'kleine kikkerlandje'. Daarbij zegt ze alleen dat ze vindt dat we hier een te grote veestapel hebben. Nou is die opmerking echt niet zo raar en heeft het totaal geen betrekking op de eerder genoemde cijfers. De Sjefkes van deze wereld raad ik aan om de uitzending nog 5 keer te bekijken. Hopelijk valt dan misschien wel het kwartje. Tsja, dat deze gasten proberen tegen te stribbelen is moedig, maar dat ze ook nog zelf het bewijs aanleveren dat ze fout zitten komt wel erg stuntelig over.

 • no-profile-image

  Sybren

  Thieme en Al Gore zijn hersenspoelende hypocrieten. Zij vertellen andere mensen om te leven in de prehistorie, terwijl ze zelf in private jets etc reizen. Al dat overdreven gezeik over klimaat verandering wordt ik ziek van en nu wil mevr. Thieme Nederland overtuigen dat de veehouderij een belangrijk factor is in klimaat verandering. Houdt verdomme toch eens op met dit geleuter en doe wat nuttigs.

 • no-profile-image

  Clemmy

  @ Red Dear...ik ben een omgetoverde stadse en nu full time boerin..Ben best nestjes...dus zal iemand nooit bedreigen...Maar....ik zou de schop onder de kont in soms graag uitvoeren....Wat betreft de reacties van Kubelink.....ignore..Mijn energie besteed ik dan weer liever aan mn koeien.
  Fijne dag allen.

 • no-profile-image

  Sybren

  Och Kubelaar toch, ik heb heus wel wat nuttiger dingen te doen dan die linkjes van jouw te bekijken. Jij zit hier de hele dag op dit forum elk en iedereen af te zeiken, zegt wel wat voor doelloos figuur je bent. En verder wat jij over de USA met hun oliebelangen denkt kan mij een zorg zijn. Ga jij maar mooi met Gore en Thieme kaartspelen en bazelen over jullie klimaatverandering, iets wat de wetenschappers zelf betwisten. Ik ontken niet dat het er niet is, maar het is zo'n buiten proportie gebrachte waanzin, vooral nu weer de veehouderij wordt beschuldigt. De veehouderij die zelf veel meewerkt op een beter milieu. Ga toch eerst je eigen gassen opmeten, misschien draagt dat ook bij aan "Global Warming" Dit is alles wat ik hierop heb te zeggen. Je bazelt maar een eind heen of beschuldig me maar van alles wat je wilt, ik zal er niet op reageren.

 • no-profile-image

  Red Dear

  Sybren, dat gehele milieucomplex, het is een bedrijfstak geworden.
  Wat die internationale socialisten wederom niet door hebben is het feit dat uiteindelijk een paar multinationals gaan profiteren van de nieuw opgelegde regels! De boer en de gewone burger zijn de klos en de big 5 of het nu chemie, olie, energie algemeen en op het gebied van grondstoffen... lachen zich een bult...
  Waarom dacht je dat al die clubs zo mooi meepraten met de activisten?
  Het is een wereldcommunisme geworden met uiteindelijk een select groepje kapitalisten die er van profiteren.
  Maar er is goed nieuws voor deze 'blinde activisten", er is een stok met routeplanner voor ze...

 • no-profile-image

  knorine

  Lieve Anna, een gratis advies als ik jou was zou ik snel emigreren.

 • no-profile-image

  Betram

  Ik denk dat kubelink zelf last heeft van een klein kleutertje anders was hij niet zo nadrukkelijk aanwezig op dit forum

 • no-profile-image

  Dorien

  Betram ik denk ook dat Kubelink met zij reactie om 20:32 duidelijk kleutertje Marianne Thieme voor ogen heeft met haar verdraaide waarheden die haar volgelingen klakkeloos overnemen. Dus eigenlijk is hij ook bang om de waarheid onder ogen te zien.

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Thieme verpest het voor de gangbare boeren....
  vandaar dat die haar maar wat graag de mond willen snoeren.
  Het Agd. en -de boerderij-
  geven haar, zij aan zij volop tegenwicht volgens mij.

 • no-profile-image

  Kukelblink uit Twente, een van de steunpilaren van onze samenleving, heeft ´t er maar druk mee.

 • no-profile-image

  Red Dear

  Er stond afgelopen weekend een artikel in een van de dagbladen waarin wetenschappers aangaven dat de invloed van ontsnappende methaanmassa's uit de aarde/diepzee de meeste effecten hebben. Natuurlijk dekten ze zich een beetje in om toekomstige budgetten niet mis te lopen door te zeggen dat de invloed van de mens nou net dat beetje is dat de doorslag geeft mbt nadelige effecten... Ja voorgaande schrijver, ze letten goed op hun winkeltje... Over de rug van de boeren heen... dat is zo gemakkelijk.
  Het wordt echt tijd dat de boeren de regering een voorbeeld gaan stellen of dreigen met verregaande sancties... doet Iran ook, gaan ze zeker een keer serieus met de boeren om.
  Verder ben ik van mening dat mensen die kanker of een andere ziekte hebben en consequent tegen dierproeven zijn, die medicijnen die aldus verkregen zijn absoluut gewijgerd moeten worden.
  Een register of zoiets? Weten de mensen ook eens wat dat is dat je al je hebben en houden moet invullen....

 • no-profile-image

  ton

  Red Dear, ik vrees dat je hierin gelijk hebt. Heeft iemand soms nog een goede suggestie?

 • no-profile-image

  Hertogs

  Wat hebben die boeren toch een hekel aan Thieme. Niet doen, boeren. Ze heeft het bij het rechte eind. Het komt hard aan, ik weet het, maar het zijn de maatschappelijke ontwikkelingen in ons land.

 • no-profile-image

  gert

  kubelink,elke week stoppen er zo,n 55 boeren in nederland,wat zal jou en thieme dat een deugd doen.

 • no-profile-image

  ton

  Kubelink, kun je nou eens aangeven wat je verstaat onder "onnatuurlijke uitstoot van broeikasgassen" in je reactie van 18.31u. Bedoel je de onnatuurlijke uitstoot van methaangassen door de tropische regenwouden en moerasgebieden, of bedoel je de natuurlijke uitstoot van de Hummer waarin Thieme zich naar haar film laat rijden? Leg het eens uit aan Annie, wel gedegen onderbouwd graag.

 • no-profile-image

  J.Noordam

  Voor de milieufanaten,nog maar eens uitleggen:Enige tijd geleden was er een programma op TV(over het milieu,voor de goede orde!),waarin werd aangetoond,dat als NL.de uitstoot van broeikasgassen zou verminderen met een derde!,tegen enorme kosten, dat het resultaat op wereldschaal niet eens meetbaar is.Als er een oplopssing gezocht moet worden,betreffende de uitstoot, heeft dat alleen zin als het gaat volgens internationale afspraken,en dat iedereen meedoet. Maar volgens mij hebben Thieme en consorten en verborgen agenda en gaat het ze alleen maar om het elimineren van de veehouderij.Tegen elke prijs, en menselijk leed telt niet voor haar.Volg maar eens met wie ze omgaat: de reinste dierenactivisten/terroristen.Bah!

 • no-profile-image

  Ard Andijvie

  Nog even naar Red Dear en Ton. Inderdaad koste een goed onderbouwd forum of aanspeekpunt centjes. Er zijn agrariers die dat wel kunnen betalen en die het niet kunnen, de socialisten doen het anders. Die laten hun onderzoek bureau's betalen door de Staat samen met wat onbeholpen, kortzichtige loterijen. Mocht het effert tegen vallen gaat er gewoon wat meer (overheids) geld tegenaan. Zo werkt het in Nederland helaas

 • no-profile-image

  Red Dear

  Nog even naar ARD,

  het is net alsof je naar een straatrover loopt en hem eerst geld geeft om een pistool te kunnen kopen.
  De volgende dag kan hij jou dan wat eenvoudiger afdwingen....

 • no-profile-image

  anna

  Nee, het geeft aan dat we niet alleen het meest veedichte land ter wereld zijn, maar ook een heel erg autodicht land. De Nederlandse veehouderij doet het helemaal niet goed, de mest staat ons tot aan de lippen met 70 miljard kg per jaar, 4000 kg per Nederlander. En ja, de wegen staan opok overvol met dampende auto's. Het is niet zo dat wanneer in Nederland andere vervuilers de veehouderij overtreffen de veehouderij daarmee een pluim verdient.

 • no-profile-image

  goedendag

  Ik denk dat we de oceaan moeten laten opdrogen. Deze maakt immers de meeste broeikasgassen, dan zijn we allemaal blij!

 • no-profile-image

  Red Dear

  Las gisteravond een aardig artikel in Trouw.
  De heer Raymond van Es schreef een zeer lezenswaardig en genuanceerd stuk over het nut, noodzaak en werkwijze van en rondom dierproeven. Hij gaf keurig weer hetgeen wij ook stellen, sentimenteel gedrag onder geraffineerde manipulatie van de activisten zich tevens uitwaaierend in geweld en intimidatie.
  Nu komt het: "het is tijd voor een tegenbeweging. Laten we zorgen dat de boeren gewoon eerlijk hun brood kunnen verdienen en wetenschappers ons verder vooruit kunnen blijven helpen bij het bestrijden van ziekten"
  Pffff, gelukkig zijn ze er nog en is er een krant die dit durft en wil te plaatsen....
  Nou Balkenende, Andre en andere politici... heb het lef eens om voor alle boeren en burgers op te komen ipv ze steeds verder in het verdomhoekje te drukken...
  Overigens mis ik in het prachtige programma Boer zoekt... af en toe aandacht voor deze problematiek.
  Er is geen excuus dat ze het niet doen.
  Alle andere programma s zijn tegenwoordig doorspekt van milieu/dieren etc...
  Dus aardige programma makers....

 • no-profile-image

  Red Dear

  ARD, dat is ook het kromme in NL, je werkt voor je eigen vijand...
  Financiering van een goed FORUM:

  ik denk dat er enkele wegen zijn;

  -- stoppen met produktschappen
  -- inkrimpen overheidsregels
  -- betere besteding van gelden binnen de coops, neem nou Valess van Campina....
  Denk dat daar zeker 10 tot 20 mio tegenaan gesmeten is. Nou, van dat soort misbestedingen kunnen heel wat betere initiatieven gefinancierd worden.
  Ik blijf het benadrukken, niet alleen de internationale socialisten, Niko Koffeman, Van Eck en mw Thieme zijn onze vijanden, ook de bobo in het bestuur van de coops.

 • no-profile-image

  Bas

  Het is opvallend dat een kleine groep mensen wordt aan gesproken als oorzaak het z.g.n slecht milieu en dier onvriendelijk. Het zijn net de boeren die hebben moeten aanzien dat het water massaal vervuilt werd door de riool water van de huishoudens. Toen de drukriolering werd aangelegd en iedereen werd aangesloten, waren de beken in enkele dagen schoon. Ik ben betrokken bij de waterhuishouding en weet hoe belangrijk dat het is voor de land en tuinbouw. Schoon en voldoende water is van het grootste belang voor mens en dier. Daarom zijn het de boeren die er zo fel op zijn dat dit goed moet zijn. En die lijn kun je overal in terug zien. Wie staat er dag en nacht klaar voor de dieren. Het zijn weer de boeren. Wel hebben ze een hekel aan dat geleuter over kleine dingen. En daar valt M.Thieme ook onder. We moeten wel even nuchter blijven.

 • no-profile-image

  Kubelink

  Jonas . . . beste jongen . . . Nou vooruit dan, nog even een korte uitleg De zin luidt: "Dijkhuizen zegt dat de cijfers kloppen, maar dat ze niet voor de Nederlandse situatie gelden." Dijkhuizen zegt dus gewoon dat de cijfers van de PvdD kloppen en dat die cijfers 'de uitstoot van de totale veehouderij wereldwijd' aangeven en NIET 'de uitstoot van de NEDERLANDSE veehouderij'. Hiermee wil hij de sector nadrukkelijk waarschuwen dat ze de cijfers correct interpreteert, voordat ze in alle opwinding een onjuiste conclusie trekt. Daarmee geeft hij dus duidelijk aan dat de PvdD NIET de Nederlandse veehouderij verantwoordelijk houdt voor die 18%. Maar dat dat cijfer alleen de bijdrage van de mondiale veehouderij weergeeft aan de onnatuurlijke uitstoot van broeikasgassen op aarde.
  De Nederlandse veehouderij hoeft zich over dat cijfer dus helemaal niet persoonlijk aangevallen te voelen, het is gewoon een mondiaal totaalcijfer. Dat is dus ook precies wat de PvdD zelf zegt en zo is het ook in de film. Dijkhuizen wil de sector dus zeer nadrukkelijk behoeden voor een misinterpretatie van de (door de PvdD correct weergegeven) cijfers.
  Blind van euforie over de 'fout' van de PvdD, komt daar vervolgens 'oons Annie' aanhuppelen. Zij maakt exact die interpretatiefout waar Dijkhuizen nog zo voor heeft waarschuwd. Meteen roept ze dat het bovenstaande bewijst dat de NEDERLANDSE cijfers niet kloppen. Hallo Annie . . . het gaat om WERELD-cijfers NIET om Nederlandse cijfers! Zie je nu hoe dom die vrouw is. Of zou ze expres zo dom doen om het vuurtje verder op te stoken tussen boeren en de PvdD?

 • no-profile-image

  asjemenauw.

  Alles naar de klote.....
  Mensen produceren ook methaan en co2

 • no-profile-image

  Sybren

  Ik bedoelde te zeggen:"ik ontken niet dat het er is".

 • no-profile-image

  Berend Botje

  Hertogs in Roermond, zoek ook eens feiten die niet direct door de groenlinkse media zonder slag of stoot voor waar aangenomen worden, maar feiten van wetenschappers die er anders over denken, de site van HAN (Heidelberg Appeal Nederland) of een kritisch blad als De Spil.
  Maar dat past niet in jullie straatje, want die beweren dingen dien niet in jullie enge dogma's passen.

 • no-profile-image

  sophie

  Annie Schreijer blijkt toch gejokt te hebben: http://www.partijvoordedieren.nl/download/gedoeagri.pdf

  Nu maar hopen dat ze dat snel recht kan zetten met haar aangekondigde film. Of zou die net zo vaak uitgesteld worden als de film van Wilders?

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Oh dear oh dear.....jullie hebben toch al 2 belangen groepen in de 2de kamer.
  C.D.A. en V.V.D. gaan immers in alles met jullie mee!

 • no-profile-image

  Tom

  De boeren maken geen problemen. De verwende mensen die nooit te vreden zijn en alleen maar bezig zijn om problemen te maken. Het grootste probleem is dat die probleem makers, van de boeren voedselslaven maken. Ze mogen niks, ze moeten alles, ze mogen er niks voor verdienen. We zien dat ook hier en daar op de TV, de armoede die je dan ziet is onvoorstelbaar. Willen jullie dat hier ook, of zit er nog een greintje gevoel in je.

 • no-profile-image

  appie

  Het geeft aan dat we het in nederland beter doen dan in de rest van de wereld, en dat is zo met milieu en dierwelzijn.
  En dat is nou ook net wat de sector nou eens zo graag wil horen van de milieumensen:
  Goed zo jongens jullie doen het goed, nog niet perfect maar in ieder geval beter dan de rest.
  Maar dat zal wel weer teveel gevraagd zijn

 • no-profile-image

  Dorien

  Anne in de brief staat dat deze getallen kloppen voor arme landen en dat de brijdrage van Nederland relatief beperkt is. Het zou in dit geval Marianne Thieme sieren als ze de Nederlandse landbouw hiervoor een pluim zou geven. De Nederlandse landbouw maar ook andere Europeese landen lopen ver voor met terugdringen wat de uitstoot betreft. Dat zou de PvdD eens duidelijk moeten maken naar hun achterban. Dan kan hun energie die ze tegen de Nederlandse landbouw afgeven worden gebruikt waar de situatie in de wereld nog verbetert kan worden...Zijn de bomen die Marianne zou planten eigenlijk al geplant. Of was dit ook alleen maar mooi praten... Dat het sponsorgeld van Nicolaas Pierson door de PvdD is geaccepteerd, dan mag deze partij niet tegen dierproeven zijn zoals ze dat in Limburg laten horen. Dat is pas echt hypocriet van deze partij. Ze zouden juist de projectontwikkelaar moeten steunen zodat deze zijn geld alsnog in dit project steekt.... Er stond zelfs in de krant dat de activisten die daar aan het demonstreren waren niet wisten waarvoor ze daar stonden. Ze waren via berichten door Europa opgeroepen om te komen demonstreren.

 • no-profile-image

  clemmy

  Het is goed dat er een 'belichting'op Meat the truth komt. Veel mensen zullen de cijfers voor zoete koek slikken en ook het beeld inademen dat alleen Nederland hiervoor verantwoord is.
  Dat zal de opzet ook zijn van Thieme en haar rakkers...
  Ayaan moest na haar film met van Goch beveiliging hebben..heeft Thieme dat ook al nodig..ze maakt zoveel mensen boos...en naar ik denk terecht op het hart getrapte mensen...

 • no-profile-image

  Red Dear

  "Pierson"///
  Zo gaat dat, allerlei "ondernemers" kopen AFLATEN, maken goede sier en... gaan intussen lekker verder met geld verdienen op een wijze die veelal haaks op hun bla bla staat...
  Er moet gewoon eerlijk en oprecht gezocht worden naar verbeteringen, mochten die al nodig zijn.
  De minister komt nu met een DUURZAAM verhaal... Weten we de vertrukpunten wel, destijds was het zure regen... dan weer verdroging en nu dan CO2... Morgen...?? Zeg het maar. Komt er weer iemand die goed gebekt is en de media goed kan bespelen(Niko Koffeman) met een fenomeen... bv Gras is slecht voor het milieu, ga zo maar door.
  Feit is dat er inmiddels zoveel mensen hun brood verdienen in deze manie van het milieu dat ze nooit en te nimmer zullen willen toegeven dat ze het meeste uit de duim zuigen....

 • no-profile-image

  aidan

  Nou Giel,jij liever dan ik.dan komen er wellicht nog meer van die freaks bij

 • no-profile-image

  Anna

  Raar bericht. Voorzitter Aalt Dijkhuizen van Wageningen UR zegt in een brief dat de in Meat the Truth gehanteerde getallen juist zijn. En wat zegt Annie Schreijer-Pierik? "De brief van Dijkhuizen onderschrijft dat de getallen niet kloppen."
  Zou Annie het niet begrepen hebben?
  Dat de film niet alleen over Nederland gaat is nooit een punt van discussie geweest, Meat the Truth gaat overduidelijk over de wereldproblemen die de veehouderij veroorzaakt. De oplossingen die de film biedt gaan over de Nederlandse situatie. En ook die getallen zijn correct en doorgerekend door wetenschappers. Annioe Schreijer Pierik zal nog heel wat werk moeten verrichten alvorens haar film "de waarheid as 'n koe. Van Annie"door wetenschappers onderschreven zal kunnen worden. Zijn de opnamen al begonnen?

 • no-profile-image

  Kukelblind uit Twente eo. spook nog maar effe verder. je hebt er blijkbaar de tijd voor. Morgen weer vroeg dag. Reken alles nog maar effe na, hoeksteen onzer maatschappij.

 • no-profile-image

  Kubelink

  Gert, de afgelopen eeuw is het aantal boeren van enkele honderdduizenden voor de jaren 50 teruggelopen tot zo'n 76.000 nu. Het is geen toeval dat die daling is ingezet vanaf het moment dat de grote agro-concerns de boer aanzette tot geforceerde overproductie. Op de volgende site kun je er alles over lezen (kort en simpel): http://www.ddh.nl/duurzaam/landbouw/duisteremachten/landbouwwesten.html#overproduktie
  Het is eigenlijk erg vreemd dat in een tijd waarin communicatie hoogtij viert, waar het internet meer mensen dan ooit toegang biedt tot alles wat je ooit had willen weten, bijna niemand de moeite neemt om op te zoeken wat er in feite echt met de landbouw aan de hand is. Ook op het gebied van klimaat en milieu is ook zoveel te vinden. Dus Ton, ik denk dat Annie en jij best wel weten wat met 'onnatuurlijk' wordt bedoelt en anders is er altijd nog google of de Van Dale-online.
  In de USA zullen ze dat waarschijnlijk niet (willen) weten, omdat ze daar oliebelangen belangrijker vinden. Dus Sybren, doe vooral niets op al het wereldwijde wetenschappelijke onderzoek uit. Klimatologen, weerkundigen en wetenschappelijke instituten en universiteiten spelen toch allemaal onder één hoedje? De hele wetenschap is toch zeker één groot complot tegen de rest van de maatschappij? Of denk jij er niet zo over? In dat geval een tip: Houdt jij inderdaad eens op met dat geleuter en doe wat nuttigs. Kijk bijvoorbeeld eens hier: http://gristmill.grist.org/skeptics

 • no-profile-image

  mart

  heel vroeger had je het ijstijdperk . ik denk dat de aarde door de jaren heen dichter naar de zon gaat. want voordat de auto er was en de intensieve veehouderij was het al warmer aan het worden .maar dat neemt niet weg dat het beterkan .v.b varkensrechten nu 1 gebied nu komen er meer varkens in brabant en moet de mest meer met vrachtwagens vervoerd worden en melkprodukten worden ook door heel europa vervoerd we moeten alles beter verdelen over europa om minder transport te krijgen en dan moeten we ook van al die talen af op het moment ongeveer 21 talen dat praat al een stuk gemakkelijker er is nog genoeg te doen

 • no-profile-image

  Betram

  O je bedoeld Thieme?In dat geval heb je gelijk

 • no-profile-image

  sjefke

  uitzendinggemist nova 8-12-2007
  thieme betrekt de cijfers uit de film weldegelijk op de nederlandse veehouderij.

 • no-profile-image

  ton

  Ik denk dat het gewoon belangrijk is dat ook wij boeren op ons winkeltje blijven letten, en ons niet zomaar alles laten inschudden. Dat is in het verleden te veel gebeurd. Het positieve van o.a. dit forum is dat de tegenargumenten door collega's en anderen gelezen wordt. Het is gewoon belangrijk dat ook op vergaderingen, bijeenkomsten of anderzijds andere partijen met concrete en steekhoudende tegenargumenten tot nadenken gezet worden. Uiteraard zal ook de landbouw haar plekje moeten kennen en desnoods haar verantwoording moeten nemen. Maar ik heb er al langer meer dan genoeg van dat met hele leugens en halve waarheden de landbouw continue in het verdomhoekje gedrukt wordt of uitgemolken, en als klap op de vuurpijl de rekening van anderen moet betalen.

 • no-profile-image

  Kubelink

  Niet van kleutertjes. Wel van mensen die helemaal niet weten hoe de vork in de steel zit, steeds opnieuw verhalen verdraaien, leugens als waarheid doorverkopen en mensen die die leugens klakkeloos overnemen en doorvertellen, omdat ze doodsbang zijn om zelf de waarheid onder ogen te zien.

 • no-profile-image

  Anton

  Kubelink hoezo overproduktie de wereld bevolking groeit, de voorraden slinken en de prijzen rijzen de pan uit. Er moet dus nog meer massaproduktie komen.
  Wat betreft het onderzoek, andersdenkenden zijn door de eeuwen heen verketterd en met de huidige klimaatshype is het bijna zelfmoord om een ander geluid te laten horen.

 • no-profile-image

  Red Dear

  BEREND BOTJE, en dan te denken dat de roots van Jan Marijnissen in de vleesverwerkende industrie ligt... zijn stemmers, de goed voor ons werkende mensen wil hij nu ook het brood uit de mond (doen) stoten...
  De arrogantie van de macht en Luxe...
  Over een aantal jaren vertrekken ze dan uit NL, gaan voor de VN werken.... huurflatje, salarisje van 160k etc etc.
  Het zijn struikrovers eersteklasse....

 • no-profile-image

  hertogs

  De laatse reacties maken alleen nog maar duidelijker dat al die boeren een rot hekel hebben aan Thieme, terwijl ze hun eigen problemen en de problemen die zij veroorzaken voor het milieu van ons allemaal vergoeilijken. Een zuid ned spreekwoord zegt dan ook: zoals de boeren zongen peiepen de jongen!!!!!

 • no-profile-image

  Dirk

  Wie heeft het nog over zure regen, was een hot item.
  Over 10 jaar praten we niet meer over methaan en CO2. Ondertussen hebben een heleboel mensen flink verdient aan die luchtballon.
  Het is een stok om mee te slaan, morgen weer een andere stok, maar geslagen zal er.

Laad alle reacties (60)

Of registreer je om te kunnen reageren.