Redactieblogger

1082 x bekeken 15 reacties

Vragen van (Opa-) lezers

Inmiddels is het me duidelijk geworden dat de bezoekers van Boerderij.nl de "reageer"-optie gebruiken om vragen te stellen aan mij over Opa. Die wil ik graag beantwoorden.

Wanneer komen de ecard's weer van opa? het waren altijd van die leuke. Ik zou ze nog wel willen sturen.
Antwoord: Met de nieuwe site van Boerderij is de optie om e-cards te versturen verdwenen. Het schijnt dat het moeilijk in te passen is. Ik heb al wel een paar ontwerpen voor nieuwe e-cards gemaakt. Het wachten is op de techniek.

Wanneer gaat opa nog eens naar de gouden leeuw? Of schaatsen of de elfstedentocht rijden? Komt neef herman nog eens op bezoek?
Ah! De Gouden Leeuw! De vorige tekenaar van Opa, Henk Groeneveld, kreeg ooit van de redactie het verzoek om het bezoek van Opa aan De Gouden Leeuw sterk te verminderen. Daar heb ik mij tot nu toe ook aan gehouden. Oplettende lezers hebben vast wel gezien dat Opa in het kerstnummer van 2006 wel heel even in De Gouden Leeuw is geweest om een kerstboom te verkopen. Hij zal er in de toekomst best nog wel eens vaker komen.
Als de Elfstedentocht gereden gaat worden, doet Opa vast mee.
Henk Groeneveld heeft in de ruim 30 jaar dat hij Opa maakte een hele stoet aan bijfiguren geïntroduceerd, waar ik weer uit kan putten naar behoefte. In de eerste Opa die ik maakte, kwam ook zijn zoon voor. In de tweede zijn schoondochter, in de vierde Thijs, en (pas) in de tiende Loes. Als ik nog eens een aanleiding zie om neef Herman terug te laten komen, dan zal ik dat niet nalaten. Maar tot op heden kan ik nog uit de voeten met de directe familie, de dokter en Van Beusekom.
Er zijn wel meer figuren uit de wereld van Opa die ik nog niet heb gebruikt, zoals de schoonfamilie. En zelf heb ik weer nieuwe figuren bedacht zoals de heer en mevrouw Penninck en de "zwarte kereltjes".

Wil je mij alle strips van Opa sturen van vorig jaar? Dat ging over de O. P. A (onderneemmende partij voor argrariers) want mijn moeder heeft ze per ongeluk weggegooid. Ik ben ook een groot fan van opa. Ik heb zelfs een map met opastrip's. Groetjes Maarten.
(Foei toch, moeder van Maarten!) Als je je adres doorgeeft dan stuur ik ze op. Doe ik er ook meteen een afdruk van de voorkant van het stripalbum bij zodat je die op je map kunt plakken.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Maarten

  hier nog even mijn adres Herman Roozen:Broekkant 1 5446 PN Wanroij
  en heel erg bedankt!!!!!!
  Groetjes Maarten
  (dit berichtje is voor Herman Roozen)

 • no-profile-image

  Maarten Peters

  Hardstikke bedankt!!!
  Ik heb alles ontvangen.
  Alleen mis ik nog een strip.
  Stripnummer: 092003.
  Wil je die mij alsjeblieft opsturen.

  Groetjes Maarten Peters

 • no-profile-image

  Maarten Peters

  Waar kun je het opa stripalbum deel 5 en 6 krijgen?

 • no-profile-image

  Maarten Peters

  Het berichtje dat geplaatst is op 4 februari 2008 om 17:03 van Maarten Peters uit wanroij. (dat berichtje dat op deze pagina staat) Willen jullie dat berichtje opsturen naar Herman Roozen als jullie dat nog niet gedaan hebben.
  Want daar was het voor.
  Aleen dat heb ik er niet bij gezet.
  Groetjes Maarten Peters uit Wanroij

 • no-profile-image

  Herman Roozen

  Even geduld nog, Maarten. Ik kan niet alles tegelijk.

 • no-profile-image

  Maarten Peters

  Hoe oud is opa eigelijk?
  en Thijs en zijn zoon en loes en meneer en mevrouw Pennick en Meulebelt en Beusekom?

  Groetjes Maarten Peters

 • no-profile-image

  Maarten Peters

  Ik heb nog steeds niet opastripnummer: 092003 ontvangen
  Groetjes Maarten

 • no-profile-image

  Maarten Peters

  ik heb stripnummer 092003 ontvangen.
  bedankt Herman Roozen!!!

 • no-profile-image

  Ronnie

  Hallo,

  Ik ben een echte OPA-fan.
  Ik heb alle stripboeken behalve deel 3.
  Weet iemand hoe ik aan dit deel kan komen.

 • no-profile-image

  Herman Roozen

  Misschien is het handiger als ik voortaan vragen van lezers ga beantwoorden in de Opa-hyve (opa-boertje.hyves.nl). Antwoorden tot nu toe: Weet ik niet. Weet ik niet. Weet ik niet.

 • no-profile-image

  Maarten

  laat je nou nooit meer een berichtje achter op boerderij.nl.
  en stopt nou opa weblog?

 • no-profile-image

  alline

  hallo
  ik ben een verzamelaar van opa, ik lees elke week de strip van opa bij mijn opa en oma. ik heb heel veel stripen in een map alleen nog geen leuke voorkant voor de map. wilt u mij een voorbeeld van een map of een plaatje die ik op de map kan plakken toesturen
  alvast bedankt
  alline havinga

 • no-profile-image

  alline

  hallo
  ik ben al heel lang fan van opa, ik lees hem elke week en doe ze allemaal in een map alleen ik heb een helesaaie map ik zou graag een leuk plaatje van opa op de map willen hebben of een stikker wilt u mij een plaatje of zo toe sturen dat ik die op de map kan plakken
  groetjes alline

 • no-profile-image

  alline havinga

  hallo
  ik heb een gewoone multomap met insteekhoezen de voor kant is met een insteekhoes er voorop daar kan gewoon een a4 tje in. wilt u mij de vookant toesturen
  alvast bedankt

 • no-profile-image

  kim hereijgers

  ik zou het leuk vinden dat er stickers van op kwamen en dan een stickeralbum om je opa vigurin te plaken en als de andere het goed vinden dan doen we het gewoon overal bij de boerderij leuk toch

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.