402 x bekeken 1 reactie

Vraagtekens bij sponsoring afscheid topambtenaar

De Partij voor de Dieren plaatst vraagtekens bij de sponsoring door de sector van het afscheidsfeest van LNV-topambtenaar Ate Oostra.

Fractievoorzitter Marianne Thieme denkt dat de integriteit van het departement in geding is en heeft daarover vragen gesteld aan landbouwminister Gerda Verburg en haar collega Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken.

Dinsdag neemt directeur-generaal Oostra afscheid van het ministerie. Bij het feest in de Nieuwe Kerk in Den Haag geeft het Nieuw Philharmonisch Orkest een concert over het Friese platteland, dat gefinancierd is door Rabobank, Friesland Foods en Suiker Unie. De bloemen worden verzorgd door de Vereniging Bloemenveilingen Nederland.

Thieme vindt dat Verburg de sponsoring alsnog moet verbieden. Ook wil de voorvrouw van de Partij voor de Dieren weten of de bijdrage van de sector past binnen het integriteitbeleid van het departement.

Volgens een woordvoerder van het ministerie worden met het feest geen regels overtreden. Hij benadrukt dat er bij LNV geen geld beschikbaar was om het orkest te laten optreden, zoals Oostra graag wil. Daarom is naar sponsors gezocht. Er zijn geen bepalingen die dit in de weg staan, aldus de woordvoerder.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    de film van thieme was ook gesponserd ,door de piersonstichting,ze heeft boter op het hoofd

Of registreer je om te kunnen reageren.