Redactieblog

214 x bekeken 4 reacties

Toch maar blij zijn met Waalkens?

Toegegeven, het Tweede Kamerlid Evert Waalkens (PvdA) is mijn man niet. Hij zou zo lid van de Partij voor de Dieren (PvdD) kunnen zijn. Hij zegt dat ook met zoveel woorden. Hij is het per definitie niet oneens is met de standpunten van Marianne Thieme en consorten. Toch probeert hij genuanceerde standpunten in te nemen.

Standpunten die mij niet aanstaan. Zoals cofinanciering van het landbouwbeleid, regionalisering hectarepremies en het besteden van onze inkomenstoeslag voor maatschappelijke doelen. Dat is gewoon diefstal van boerengeld. Daar staat de boer uit Groningen voor. Hij valt dus duidelijk zijn bedrijfsgenoten af. In feite bevuilt hij zijn eigen nest.

Toch moeten we maar blij zijn met Waalkens. Dat klinkt tegenstrijdig, maar is het niet. Immers door de wilde ongenuanceerde opstelling van Marianne Thieme wordt Waalkens ongewild in de hoek gedrukt van verdediger van de gevestigde landbouw. Thieme wil zoveel veranderen, dat Waalkens zich daar wel moet tegen verzetten.

Zo wordt hij toch nog een verdediger van de boerenbelangen. Niet op de wijze die ik graag zie, maar hij voorkomt groter onheil. Dat moeten we koesteren. Tot de volgende verkiezingen. Dan wordt de PvdA zo'n kleine partij dat we Waalkens niet weer zullen zien. Daar zal geen boer een traan om laten.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hans de Groot

  Zo sneu, het ligt altijd aan iemand anders en nooit aan de boeren zelf. Ik hoop dat jullie bij het agd ook de plannen van Verburg hebben bezien, over de verduurzaming van de landbouw en veeteelt? Zo veel goede initatieven had Verburg nooit kunnen verzinnen zonder de hete adem van de Partij voor de Dieren in haar nek gevoeld te hebben. Er moeten gewoon dingen veranderen, zoals boeren het nu doen kun je niet jaren door blijven gaan. Begrijp me niet verkeerd;boeren moeten blijven bestaan en in hun bestaan ook gesteund worden. Maar zij moeten wel een meer realistische kijk op de wereld krijgen dan ze nu hebben en ook de schuld bij zichzelf zoeken!7

 • no-profile-image

  Henk

  Hans de Groot: Schuld ? Welke schuld, dat zij zoals iedere ondernemer in Nederland zich (economisch noodgedwongen) geproduceerd hebben wat de markt vroeg ? En boeren hebben geen realistische kijk op de wereld, u wel zeker. U bent de alwetende wijze, die zelf geen realistische kijk op de landbouw heeft. Groeperingen zoals PVD shoppen selectief uit veelal feiten waarover wetenschappers lijnrecht tegenover elkaar staan.
  Moraliserend preekt men uit de hoogt over die boeren die alle schuld hebben aan de huidige toestand van ons milieu, terwijl zij al honderden jaren gezorgd hebben voor het huidige landschap dat in ras tempo volgebouwd wordt met woningen, infrastructuur en industrieterreinen. Dit alles gecombineerd met een sinds de oorlog gigantische toename van de bevolking en daarbij behorend - ook voedsel- consumptie. En dan heeft de boer, die in aantal meer dan gehalveerd zijn, het gedaan ? Makkelijke zondebokken, is het niet ?

 • no-profile-image

  Gerrit

  Soms begrijp ik het ook niet meer,ik vraag mij werkelijk af wat is er met de boerenstand aan de hand,laat u toch niet keer op keer het hoofd op hol brengen door een dieren partij,of door waalkens die een kunst koe nodig had om weer kamer lid te worden,waalkens dat is een echte rooie, en dan spreek ik uit ervaring n.a.v een gesprek die ik al eens met hem gevoerd heb.Als de opbrengst prijzen slecht zijn, ja dan kan ik mij voorstellen dat u het hoofd even laat hangen.maar kom op laat je niet gek maken, wel eens van jalozie gehoord?
  wel dat speelt ook een rol bovendien is waalkens net als de dieren partij gewoon even een rand verschijnsel,en dat hoord gewoon even op dit moment bij de huidige maatschappij.

 • no-profile-image

  Henk

  Als we bij de volgende verkiezingen zowel Waalkens als Thieme niet weer zullen zien zullen er wel degelijk vele tranen vloeien maar dan van vreugde!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.