Redactieblog

4 reacties

Strafzaak landbouwvoertuig betreft omgebouwde vrachtwagen

De strafzaak bij het Gerechtshof van Amsterdam waarbij de rechter oordeelde dat een landbouwvoertuig onterecht verzekerd was, blijkt niet om een trekker te gaan.

Dat bevestigt de advocaat na berichten van loonwerkersorganisatie Cumela. In de zaak ging het om een vrachtwagen die is omgebouwd tot landbouwvoertuig, waarvoor een maximumsnelheid geldt van 25 km per uur. Omdat het voertuig harder kon rijden, oordeelde de rechter dat het voertuig onverzekerd was.

Volgens de advocaat van de zaak, Tjalling van de Groot van Anker en Anker advocaten, wijst de uitspraak er wel op dat voorwaarden van verzekeringspolissen getoetst kunnen worden, ook al zijn verzekeraar en verzekerde het eens over de voorwaarden. Van de Groot verwacht niet dat er veel polissen getoetst zullen gaan worden. "Het zal niet zo’n vaart lopen, maar in dit geval was er wel aanleiding toe. Het gaat er niet om of het veel gebeurt, maar of het kán gebeuren."

Verzekeraar Interpolis reageert dat er in de landbouwpolissen zoals die voor trekkers zijn opgesteld geen maximumsnelheid voor het voertuig is opgenomen en dat trekkerbezitters zich dus geen zorgen hoeven maken.

Lees ook LTO Nederland: trekkers wel verzekerd

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  was het misschien een unimog ?

 • no-profile-image

  Paul

  misschien hadden journalisten het verhaal eerst ff moeten checken ?

 • no-profile-image

  Kozak

  Dat advocatenkantoor had beter moeten weten en geen verdraaide berichtgeving in de publiciteit moeten brengen met als gevolg: Storm in een glas water.
  Pers moet niet alles direct zo klakkeloos overschrijven en niet zo snel alles opblazen.

 • no-profile-image

  Ellen

  Wij zeggen altijd "geloof niet alles wat er in de krant staat". Nu dus ook weer. En wat die verzekeringsmaatschappij(en) betreft, zo glashelder zijn ze meestal niet....

Of registreer je om te kunnen reageren.