Redactieblog

268 x bekeken 1 reactie

Plannen voor biodieselfabriek Europoort

European Bulk Services (EBS) is met een niet nader bekendgemaakte partij in onderhandeling over een op- en overslagcontract voor een nieuw te bouwen biodieselfabriek op de Europoort Terminal.

EBS, een dochteronderneming van HES Beheer, zal het beladen, lossen en de opslag van zowel de grondstoffen als de eind- en bijproducten van de biodiesel fabriek verzorgen en investeren in de daarvoor benodigde faciliteiten. De biodiesel fabriek zal 500.000 ton biodiesel per jaar produceren. Naar verwachting zullen de nieuwe faciliteiten in de tweede helft van 2010 operationeel worden.

De totale investeringskosten voor EBS worden geschat op circa 45 miljoen. De nieuwe faciliteiten zorgen voor een extra overslagvolume van EBS voor meer dan 1 miljoen ton op jaarbasis. In 2007 bedroeg de aanvoer bij EBS 10,4 miljoen ton, een stijging van 12,1 procent ten opzichte van 2006.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jan

    EBS, de grootste kolenboer van Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.