429 x bekeken 1 reactie

Mogelijk langere loopduur agrarisch natuurbeheer

Landbouwminister Gerda Verburg wil de looptijd van contracten voor agrarisch natuurbeheer verlengen.

De huidige pakketten hebben een duur van zes jaar en veel boeren vinden dat te kort.

Dat zei Verburg vanmiddag in antwoord op een vraag van Tweede Kamerlid Bas van der Vlies (SGP). Hij benadrukte dat het van belang is om boeren langdurige zekerheid te geven, omdat zij daarmee gemakkelijker over de drempel te halen zijn.

Volgens Verburg is zes jaar ook een behoorlijk tijd, maar desalniettemin wil zij in het kader van de tussentijdse evaluatie van het Europese landbouwbeleid bezien of een langere periode ook mogelijk is. De contractduur van zes jaar vloeit voort uit Europese regels.

Eén reactie

  • no-profile-image

    boomverzorger

    Een langere termijn heeft ook na delen.
    Stel een aktueel praktijkvoorbeeld dat bij een controle de soorten bomen worden geteld.Blijkt dat er 60 procent elsebomen moet staan maar er staan o 50 procent oude eiken.Dan moet hij niet voor 6 jaar subsidie terug betalen maar voor een langere termijn.Zo worden controles ektra inkomsten en een ektra buffer voor de minister om te korten op de begroting op te lossen. Een afgeronde termijn geeft zekerheid en je kunt waardig afhaken omdat het je veel melkpremie kan gaan kosten.

Of registreer je om te kunnen reageren.