Redactieblog

Kansen voor Nederlandse varkenssector in Oost-Europa

In Oost-Europa zijn goede mogelijkheden om te investeren in de varkenshouderij.

Dat blijkt uit onderzoek van het landbouweconomisch instituut LEI van de Wageningen UR in opdracht van het ministerie van landbouw.

Met name Hongarije, Roemenië, Oekraïne en Rusland bieden goede kansen. De vleesproductie in deze landen neemt door een toenemende welvaar toe en de lokale vleesindustrie, varkenshouderij en veevoerbedrijven hebben behoefte aan investeringskapitaal. De sector kampt met een technologische achterstand en er is een grote behoefte aan kennis en management.

De Hongaarse varkenssector biedt kansen voor Nederlandse varkenshouders omdat de sector de kritische omvang dreigt te verliezen. In de huidige Hongaarse varkenssector is gebrek aan onderling vertrouwen. "Dit biedt juist kansen voor investeerders om als betrouwbare handelspartner te opereren", aldus LEI.

Of registreer je om te kunnen reageren.