1 reactie

Intervet levert zes miljoen vaccins blauwtong

Intervet levert zes miljoen bluetonguevaccins voor de vaccinatiecampagne die half mei start.

Landbouwminister Gerda Verburg heeft daartoe besloten na een Europese aanbestedingsprocedure. De bestelling wordt in gedeelten geleverd. De eerste miljoen doses zijn in mei beschikbaar en in juni wordt nog eens een miljoen vaccins geleverd. De overige doses zijn uiterlijk 1 augustus gereed.

De kosten van het vaccin worden volledig door Brussel vergoedt. Dat geldt niet voor de toedieningskosten, waarvan de Europese Commissie maximaal de helft betaalt. Het ministerie van landbouw benadrukt dat er een kans bestaat dat dit percentage lager uitvalt.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gj

    Dat enten kunnen de houders zelf wel doen. Daar heb je geen dierenarts voor nodig. Dan vallen de kosten ook nog mooi mee.

Of registreer je om te kunnen reageren.