Redactieblog

'Fossiele brandstoffen blijven dominant in energiemarkt'

De fossiel brandstoffen blijven nog decennia dominant in de energiemarkt.

Dat zegt Noé van Hulst, secretaris-generaal van het International Energy Forum (IEF). "Ik verwacht zeker een substantiële toename van duurzame energie, maar tegelijkertijd moeten we beseffen dat de hudige duurzame capaciteit nog zeer gering is. Het zal heel ang duren voordat het echt grote proporties gaat aannemen. En daarbij moet je ook nog bedenken dat we in Europa relatief gezien voorop lopen."

"In de rest van de wereld is het anders. Het is volkomen ondenkbaar dat de belangrijke rol die kolen spelen in de energieproductie in landen als China, de Verenigde Staten en India de komende veertig tot vijftig jaar verandert", aldus Van Hulst in het tijdschrift Energie Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.