171 x bekeken

CDA wil snel meer schone tarra

Het CDA wil dat het kabinet haast maakt het aanpassen van de tarranorm.

Die partij wil dat er meer tarra als schoon kan worden aangemerkt. Dat zei Tweede Kamerlid Eddy Bilder zojuist in een debat met minister Jacqueline Cramer van Vrom.

Ruim een jaar geleden werd een motie van het CDA hierover aangenomen, maar deze is nog niet uitgevoerd. Toenmalig fractielid Piet-Hein Donner vroeg destijds de regels zodanig aan te passen dat niet 85, maar 95 procent van alle tarra voldoet aan de normen voor schone grond.

Hij noemde de afvoer van tarra, de grond die met aardappelen en bieten bij de fabriek komt, een belangrijke kostenpost voor de verwerkende industrie. "Het kan niet zo zijn dat als ik een schep grond van de bodem neem vervolgens meer dan 15 procent niet terug mag omdat die niet meer aan de standaard voldoet", zei Donner toen in het debat. "Dan is er niet iets mis met die grond, maar met de norm."

Of registreer je om te kunnen reageren.