252 x bekeken

Agrifirm keert 7 miljoen euro uit aan leden

Leden van Agrifirm krijgen in december een beloning uitgekeerd van 1,5 procent over de omzet die zij dit jaar bij de coöperatie genereren.

Het gaat om een bedrag van in totaal 7 miljoen euro, zo maakte het bedrijf gisteren bekend. Het zogeheten ledenvoordeel bedraagt voor een gemiddeld bedrijf zo'n duizend euro, schat hoofddirecteur Ton Loman.

De grootste ondernemingen kunnen zelfs vijf- tot tienduizend teruggestort krijgen, want aan de beloning is geen maximum gesteld. Nieuwe leden bouwen saldo op vanaf het moment dat zij producten afnemen, of graan leveren.

"Door positieve ontwikkelingen zien wij onze resultaten stijgen", licht Loman de keuze voor de invoering van dit systeem toe. "En ook 2007 was een uitstekend jaar. Wij hebben daarom gezocht naar mogelijkheden om een deel van het extra resultaat naar de leden te brengen."

Of registreer je om te kunnen reageren.