441 x bekeken 3 reacties

AID onderzoekt grote fraude met melkquota

Een melkverwerkingsbedrijf in het zuiden van het land wordt verdacht van grootschalige ontduiking van het melkquotum.

De Algemene Inspectiedienst (AID) heeft dinsdag tijdens gelijktijdige invallen in bedrijven en woningen in Nederland en Polen een grote hoeveelheid administratie in beslag genomen, zo maakte de organisatie gisteren bekend.

Bij de invallen zijn geen arrestaties verricht. De AID wil niet zeggen hoe het op het spoor van de mogelijke fraude is gekomen, maar geeft wel aan de dat het onderzoek al geruime tijd aan de gang is. "Dit doe je niet als je geen concrete aanwijzingen hebt", verzekert een woordvoerder.

Ook over welke bedrijven het gaat, doet de dienst geen mededelingen. Daardoor is het onduidelijk wat de relatie is tussen de verdachte onderneming in Nederland en die in Polen.

Mogelijk is er sprake van melktransporten tussen beide bedrijven die niet in de boeken zijn opgenomen. Dat er ook woningen zijn doorzocht kan erop wijzen dat bij de fraudezaak melkveehouders zijn betrokken. De AID-woordvoerder wil dit niet ontkennen of bevestigen, maar benadrukt dat de vermeende zwendel niet noodzakelijkerwijs alleen bij de verwerker heeft plaatsgehad.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Piet

  Natuurlijk verricht de AID ookgoede zaken. Bijv. bedrijfsinspectie bij bedrijven die er echt een zooitje van maken. Maar aan de andere kant kunnen ze ook te ver gaan. Als er eens één oormerk ontbreekt, komen ze later terug om te kijken of je het wel besteld en ingedaan hebt. Er bestaat ook nog zoiets als vertrouwen in de mens en ik heb niet altijd het idee dat hun vertrouwen tonen in de veehouder. Zo zijn er nog wel legio voorbeelden waarin ze eigenlijk tever gaan. AID-er zijn zal nooit mijn hobby worden.

 • no-profile-image

  gli

  AID doet toch ook goede dingen. Of niet soms? Wie vindt het niet erg dat de zaak wordt geflest? Mogelijk ten koste van goedwillende collega's of in ieder geval ten eigen bate? Graag een reactie als mensen totaal anders denken. Maar dan wel met een goede onderbouwing. Misschien kan men mij van het tegendeel overtuigen!! Als rustend veehouder is bovenstaande mijn(voorlopige) mening.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Het is voor mij onbegrijpelijk dat de AID
  zonder concrete informatie een zo
  grootschalige actie doet Het zal mij niet verwonderen als de AID binnenkort toe moet geven dat zij zich ernstig vergist heeft Helaas is het in de praktijk zo dat je daar niets meer over hoort.
  STERKTE PETER !!!
  Piet Slingerland

Of registreer je om te kunnen reageren.