Redactieblog

10 reacties

AID controleert extra op uitrijden mest

De Algemene Inspectiedienst (AID) controleert vanaf 1 februari extra op het uitrijden van dierlijke mest.

Vanaf dit jaar is het niet langer toegestaan om mest in twee werkgangen onder te werken door het eerst uit te rijden en daarna onder te werken. De mest mag alleen in één werkgang emissie-arm worden ondergewerkt.

Bij een overtreding wordt proces-verbaal opgemaakt. Een overtreding kan ook gevolgen hebben voor de hoogte van de inkomenssteun vanuit de EU.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Bart

  Sommige politici moeten ze eens in één werkgang onderwerken, maf volk!!!

 • no-profile-image

  Willem

  Tjonge,tjonge wat zijn ze weer goed?
  Door LTO en Cumela geholpen om weer een regel te kunnen controleren en wat is de zin van het verhaal, niets. Wordt het niet eens tijd om een hersenloos LTO gedag te zeggen de slapelingen. Het heeft toch totaal geen zin al die mestregels en wetten ze zijn de achterdeur uit voor de bodemvruchtbaarheid en bodemleven maar dat kun je hersenloze mensen die alleen maar ja knikken niet aan het verstand brengen. En dat is een nog veel groter probleem!

 • no-profile-image

  Klaas-vaak

  onze buurland rijdt bovengronds vanwege het grondwater> drinkwater

 • no-profile-image

  kees

  dit doet me denken aan oostduitsland van 30 jaar terug

 • no-profile-image

  Grensboerke

  Dit is dus echt een probleem dat grondig aangepakt dient te worden: op het ene ministerie hebben we te weinig blauw op straat, terwijl we op het andere ministerie zo veel mensen hebben rondlopen dat ze van gekkigheid EXTRA op het uitrijden van mest gaan controleren. Ga toch ECHTE BOEVEN vangen!!!!

 • no-profile-image

  Boerenverstand

  Altijd In Draf (AID) voor de wetgever.
  Daarmee gaan de kosten weer omhoog dit jaar,leuk voor de loonwerkers want hun voorzitter heeft prima lobby werk gedaan om deze wet te wijzigen.LTO heeft hij ook meegezogen door ""ja "" te knikken.Immers de praktijk is anders liever geen zware machines op bouwland.Als de zoon bij in het bedrijf is het vaak schrapen om de kosten laag te houden. Vaak gaat pa ploegen en zoonlief met een lichte giertank mestrijden om de ektra arbeid lonend te maken. Dit tijdperk is ook weer afgesloten.Het is net als een halve waarheid die is erger dan een hele leugen.Als je in de jaren tachtig mestinjektie als politieke / technische oplossing de halve waarheid hebt verteld.Dan zullen vogels en bodemleven zonder een MER-rapportage verdwijnen. De leugen regeert zeker bij de discussie over zure regen waar zwavel steeds weer de oorzaak is.Of was het echt koehandel een proef bovengrond uitrijden in Friesland met als wisselgeld deze wetswijziging.
  Want in de stukken op internet was toen in 2006 te lezen dat LTO en de loonwerkersbond dit hebben aangedragen.

 • no-profile-image

  agrarier

  agrariers denk eens aan het imago, dus de mest direct in de grond want de ogen van onze mede burgers ruiken de stank
  van het boven gronds uitruiden

 • no-profile-image

  een wakker dier

  triest triest en nog eens triest. Ze weten echt van gekkegeid niet wat ze moeten bedenken om maar boetens te kunnen uitdelen. Hoe zielig kan een regering zijn met weer eens iets idoot.(mag ik er even op wijzen dat onze buurlanden bovengronds uit rijden). Ik wens deze bloedzuigertjes(aid) veel plezier in hun werk toe.

 • no-profile-image

  Leen

  Hopelijk worden ze er op de fiets opuit gestuurd, anders is de milieuwinst nihil. Uiteindelijk zou de overheid alle vormen van mestaanwending moeten stimuleren, dat drukt het gebruik van kunstmest. Maar je kunt de veehouderij toch niet ongehinderd haar gang laten gaan. Regeltje erbij voor de mest, slurptax voor de Hummer van Thieme, we gaan de goede kant op in 2008!

 • no-profile-image

  Math Egelmeers

  Wat is er mis met deze regel ?? Net alsof het imago van de Nederlandse boer niet al genoeg ter discussie staat. Als je de burger tevreden kunt stellen door de mest ineens onder te werken dan hadden we dit 10 jaar terug al moeten doen. En wat te denken van alle kostbare mineralen die vervliegen in een tijd waarin we toch al ( te weinig ) mogen bemesten. Dus niet zeuren en gewoon doen !!

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.