190 x bekeken 10 reacties

PvdD: kabinet sponsort bouw varkensflats

Het kabinet stimuleert in de ogen van de PvdD de komst van varkensflats.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  W-R

  Je kunt alles wel verbieden in Nederland, maar de vraag naar vlees zal altijd blijven. Bio-industrie zal verhuizen naar het buitenland, waar het met dierenwelzijn toch veel slechter gesteld is dan hier. De enige manier om dierenleed te stoppen is het nihileren van de vraag naar 'dieronvriendelijk' vlees. Zo lang dat niet gebeurt kun je verbieden wat je wilt, maar je bereikt er toch niks mee behalve nog meer bureaucratie en rompslomp.

 • no-profile-image

  Eric

  Mensen wonen met zijn alle in flats, dat is zeker geen mensenleed. Als het om dieren gaat waar iedereen dagelijks een stuk vlees van op tafel heeft liggen is het wel in een keer zielig. Denk eerst eens na over zulke feiten voordat je gaat liggen moeilijk doen over de varkens die met de beste voeding en klimaat te maken hebben en zich behoorlijk op der gemak voelen als ze in een supermoderne "varkensflat" WONEN!
  Dat zijn pas normen en waarden.

 • no-profile-image

  sander

  Beste Catharine, kennelijk heb je al veel en veel te lang in de door uitlaatgassen verziekte binnenstad rondgelopen, want de (gedeeltelijke) onzin die je uitkraamt slaat werkelijk alles. Laten we even duidelijk stellen dat de term varkensflat weer zo'n typische anti-varkenshouderij benaming is, bedacht door mensen die gewoon tegen de sector aan willen schoppen, dus voortaan graag niet meer klagen over zelfbedachte zaken. Overigens vindt ik de term concentratiekamp een uitermate ziekelijke benaming voor een dergelijke flat. De vergelijking met de kampen in WO-II, waarnaar je duidelijk verwijst slaat werkelijk als een tang op het welbekende varken (of is dat dierenmishandeling ?). En weet je wel dat het langeafstand-transport niet altijd kommer en kwel hoeft te zijn. Ik meen me te herinneren dat enkele politici een keer met een biggentransport mee zijn geweest naar Zuideuropa en dat de persoon in kwestie meer over zijn eigen comfort klaagde als over het comfort van de biggen. Deze hadden alles aan boord, Climate Control, voer en water zoveel als ze willen en een dik pak zaagsel. Zo kan het dus ook. Trap niet altijd tegen de hele sector aan maar pak de kwaadwillende types aan, dan kom je veel geloofwaardiger over.
  Ook je opmerkingen over biologisch vlees e.d. raken kant nog wal. Als er vraag naar is komt het er wel. Overigens is er volgens een hoop onderzoeken een enorme vraag naar bio-vlees, alleen koopt men het niet, het is te duur. Ook de produktie ervan is gewoon te duur omdat men, uitgezonderd een bepaalde groep mensen, de gevraagde prijs er niet voor wil betalen. En er is nog altijd geen onderzoek geweest waarin onomstotelijk is bewezen dat bio-vlees gezonder is dan gangbaar vlees. AMGB's (antibiotica in het voer) zijn ook al enkele jaren verboden en derhalve niet meer standaard in het voer aanwezig. Alle medicijnen kennen wachttijden. Dit is het aantal dagen wat dient te liggen tussen toediening en slacht. Na die wachttijd kan er met met de huidige stand der techniek geen restmiddel meer gevonden worden of een dermate kleine hoeveelheid dat enig effect op de humane gezondheid verwaarloosbaar is. Je loopt bij wijze van spreken meer risico's als je dagelijk de straat op gaat.
  Overigens werk ik wel in de sector; niet in een 'flat' en daar zou ik ook niet willen werken. Dat is dan ook het enige punt waarover ik het met je eens bent. Dergelijk grote bedrijven hebben niets meer met boeren te maken maar zouden tot de industrie moeten behoren en dan ook op een industrieterrein geplaatst moeten worden. Hebben ze alle infrastructuur mooi voor elkaar.
  Iedereen mag natuurlijk het zijne denken en vinden, maar laat je dan wel leiden door enige kennis van zaken, en klets niet anderen na.

 • no-profile-image

  Biggetje

  Catharine, mensen lopen van nature met een speer en een berevel rond. En waren de hele dag druk met jagen, vissen en zich voort te planten ( het laatste doen we gelukkig nu nog ). Tijden veranderen veel varkens zijn beter en schoner gehuisvest dan vele duizenden mensen in flats en achterstandswijken. Hou nou eens op met dat ziekelijke gezeur over dingen waar je geen verstand van hebt. Vraag en aanbod bepaalt de prijs, als er vraag naar bio vlees is dan komt er bio vlees.

 • no-profile-image

  Daan

  Ik kan maar 1 ding hierop zeggen. Hopelijk verliest de PVDD al haar zetels met de volgende verkiezingen want van al die domme reacties wordt je wel simpel. Thieme is echt zo'n typ dat gewoon kamsalamandertjes uit moet gaan zetten op flamingo's tellen in timboektoe. Ik heb haar 1 keer in het echt mee gemaakt en ze werd gewoon letterlijk uitgelachen om die domme vragen terwijl Nederland nummer 1 is in dierenwelzijn, voedselkwaliteit en landbouwinnovatie.

 • no-profile-image

  ina

  Als er in de mesia wordt gesproken over varkensflats, blijkt het vrijwel altijd te gaan over twee verdiepingen incl begane grond. Zijn dit flats? Dan woont iedereen in Nederland in een flat! Hou toch eens op met stemmingmakerij over zaken waar je geen verstand van hebt!

 • no-profile-image

  catharine

  Welja dat kan er ook nog wel weer bij..varkensflats...alleen de naam al!!! Je zal maar in de omgeving van die ellende (lees: gestapelde concentratiekampen)wonen. of nog erger... er dagelijks in te moeten werken!!!.. Buiten al dat varkensleed in de "flat", komt er aan het eind van het "flatverblijf" ook nog eens een transport naar het verre buitenland aan. Wil het Kabinet aub eens diep gaan nadenken over deze situatie..vooral uit het oogpunt van de zo hoog in het vaandel staande, Normen & Waarden!!

 • no-profile-image

  Michel

  Wat een waardeloze discussie hier. Dit is gewoon gezeur achteraf. We hebben met elkaar de reconstructie afgesproken (boeren, maarschappelijke organisaties en politiek) Wat er nu gebeurt is gewoon uitvoering van wat we met elkaar hebben afgesproken. Ondertussen zijn er al diverse bedrijven gesaneerd in omgeving van natuur en stad(zodat er weer grote flats en industriegebouwen gebouwd kunnen worden), dat de varkenshouderij dan ruimte terug krijgt om te ontwikkelen is niet meer dan logisch, mits het dan wel gebeurt in de daarvoor aangewezen gebieden(de logs). De pvdd blijkt gewoon weer niet betrouwbaar en schendt politieke afspraken.

 • no-profile-image

  catharine

  Erik uit het zogenaamde Den aag ..denk nu toch eens even goed na. Mensen zijn vaak al ongelukkig in een flat. Vooral mensen met kinderen die daar boven opgesloten moeten zitten. Het is vaak niet anders..niet elke burger kan zich in Ned. een buitenhuis veroorloven.. Een varken daarintegen hoort van nature (in zijn korte leventje) buiten te kunnen lopen en niet in een afgesloten gestapelde stal te bivakkeren..Ik denk veel na over deze feiten en daarom heb ik, en velen met mij in deze grote stad, dus ook geen trek meer in stukken (varkens)vlees die afkomstig zijn van dieren uit deze bioindustrie. Een deel van deze mensen doet dit uit gezondheidsoverwegingen (antibiotica in het voer e.d.) en een ander deel uit medelijden voor deze dieren...Ik zie dus absoluut geen overeenkomst tussen een, zoals jij het noemt, supermoderne varkensflat en de algemeen geldende normen en waarden.
  Wellicht heb je net een baan gekregen in een dergelijke "flat" of werk je in deze sector. Behoed jezelf voor bedrijfsblindheid..en begin een biologisch varkensbedrijf. Je zult versteld staan wat voor plezier je daar aan zult hebben.

 • no-profile-image

  joep

  Sander,
  Dank je wel voor je reactie. ik zou het prettig vinden als de mensen die reageren op de artikelen, meer in zouden gaan op de feiten. En zich niet zo vaak laten leiden door emoties. Probeer iedereen iets meer in zijn/haar waarde te laten en met iets meer respect met elkaar om te gaan. (dat is toch eigenlijk waar het om gaat, Respect voor mens en dier, toch Catherine?)
  Toon dat dan ook in je reacties.

  Joep

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.