Redactieblog

228 x bekeken 7 reacties

Kalverketen moet eigen verantwoordelijkheid nemen

Het stof is wat neergedwarreld rondom de discussie over de import van Engelse kalveren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  rene

  ja want meneer van drie ik wil ook nog steeds mijn geld terug van de mond en klauwzeer van 2001
  wij melkveehouders hebben toen door de onzin van die kalveren importen moeten bloeden via inhouding van gelden via melkgeld.
  dit was eens maar nooit weer kalverensector

 • no-profile-image

  Ruth

  Nu het ietsje beter gaat in de melkveehouderij moet de sector zien de kalvermesterijen zelf ter hand te nemen.

 • no-profile-image

  wieboerthetbest

  Ik vind ook dat men zijn eigen verantwoordelijkheid moet gaan nemen

 • no-profile-image

  nuka

  Beste rene,
  Blijkbaar weet je het verschil tussen een kalf en een geit niet (denk maar even na) Om in jouw termen te blijven, je moet geen oude koeien uit de sloot halen. Ik denk dat de kalversector haar zaken aardig op de rails heeft en er is in Nederland (nog) geen MKZ uitgebroken. De auteur kan dan maar beter aan het werk gaan i.p.v. zijn schrijversnaam eer aan te doen! (P.S. Rene, kijk ook even naar je schrijftaal)

 • no-profile-image

  gert

  iedereen kijkt naar elkaar, als de een de kalveren koopt uit Engeland doet de ander het ook , om een paar Euro per kalf goedkoper uit te zijn. Enkel eigen (financieel) belang.Als door de overheid import verbod wordt verlengt, is het probleem over en een groot gevaar verminderd.Men moet zich goed realiseren dat ook de andere sectoren die niet importeren in gevaar komen door de kalversector. Voor wat dat betreft heeft men een grote verantwoordelijkheid die in mijn ogen niet wordt genomen.

 • no-profile-image

  Sebregt

  Beste Henny,

  Aanscherpen van de SKV regels is een farce, dat weet jij ook wel

 • no-profile-image

  Robert Bodde

  Beste Sebregt,

  Van alle bobo's in de veehouderij heb ik er maar een in het openbaar kanttekeningen horen plaatsen bij het zeer snelle opheffen van vervoersbeperkingen. Dat was Hennie Swinkels, bij het congres voorafgaand aan de open dag van rosémester Hans Luijerink in Overdinkel (25 augustus). Alle anderen kon het niet snel genoeg gaan.

  Robert Bodde

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.