Redactieblog

10 reacties

Han Swinkels (LTO) laat leden vallen

Hans Swinkels van de LTO is blij met de aandacht van de Partij voor de Dieren voor het dierenwelzijn.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Vergaderboer

  Vorige week in een kader in het Agrarisch Dagblad met als kop:
  "Han Swinkels blij met inzet Partij voor de dieren".

 • no-profile-image

  Michel

  Goodbye !!

 • no-profile-image

  Gerrit

  De stelling voor de Wageningse afgestudeerden luiden volgens u inbreng'Boeren en burgers kunnen debatteren over dierenwelzijn, ondernemers en consumenten kunnen er wat aan doen.Meneer swinkels deze stelling kun je lezen van rechts naar links of van links naar rechts of van binnen naar buiten of van buiten naar binnen en u kunt hem ook diagonaal in kaart brengen maar uiteindelijk komt u altijd bij het individu uit uit eindelijk zijn wij allemaal individualisten.Dat betekent als ik een product wil zal ik hier voor moeten betalen betalen en nog eens betalen,met andere woorden is men niet bereid om de portomonee te trekken dan krijgt u het door u gewenste product niet.De boeren van anno 2007 laten zich niet meer van tien hoog voorkauwen wat wij op de begane grond moeten doen en door de gekte van een dierenpartij laten wij ons al helemaal niet leiden,vertel deze lieden en milieudefensie maar dat biologische geproduceerde producten uit diversen dierenhouderijsystemen veel al een factor 10 schadelijker zijn voor het milieu, als dierenhouderijsystemen die binnen zijn gehuisvest.Als men werkelijk wil dat de vervuiler betaalt dan worden de biologische producten onbetaalbaar en stort deze markt in elkaar.Ik neem aan dat ik deze volksverlakkerij niet hoef aan te tonen door meet gegevens die al jaren in de veehouderij worden gebruikt.

 • no-profile-image

  Wieboerthetbest

  Ik snap ook niet dat men zo kan reageren!

  www.wieboerthetbest.nl

 • no-profile-image

  Knor

  Swinkels past daarom ook perfect bij LTO. Met iedereen meelopen, behalve met je leden. Kan iemand mij aangeven waarom boeren nog lid zijn van LTO en niet van de vakbonden ?

 • no-profile-image

  P.J.Hoogland

  Het wordt nu wel eens tijd dat boeren zich moeten afvragen of ze nog lid van LTO willen zijn. Regering en samenleving hebben zo langzamerhand het contact met boeren verloren laten gaan. Met LTO wordt zo een contact onderhouden. En de schakel LTO is bezig die taak niet meer naar behoren te vervullen. Bedanken als lid kan best wel een sterk signaal zijn. De zangeres Madonna heeft daar eens een wereldhit over gezongen.
  "There is no greater power then the power of goodbye".

 • no-profile-image

  Han Swinkels

  Met interesse heb ik de column van vergaderboer en de reacties uit het veld gelezen. Het citaat uit de column komt van een debatavond 'Dierenwelzijn anno 2007: een nieuwe wind of oude wijn in nieuwe zakken?' voor Wageningse afgestudeerden. Als vertegenwoordiger van LTO Nederland ben ik gevraagd een stelling in te brengen. De stelling luidde: 'Boeren en burgers kunnen debatteren over dierenwelzijn, ondernemers en consumenten kunnen er wat aan doen!' LTO kent verschillende leden ondernemers die het lef hebben risicovol te investeren in marktsegmenten zoals Volwaard kip, Jumbo Plus en Milieukeur varken, Weidemelk, scharreleieren, biologisch, etc. voor een toenemende groep consumenten. In een artikel over de debatavond in de Boerderij van 25 september kunt u deze passage van mijn inbreng teruglezen. Kofferman van de Partij van de Dieren merkte in een reactie op dat initiatieven als Volwaard kip misleidend zijn voor burgers. Ik heb dit afgedaan als flauwekul, zoals ik het ook flauwekul vindt als wie dan ook afgeeft op het 'succes' van de Partij voor de Dieren. Voor mij is dit niet meer en niet minder dan een signaal voor de Nederlandse veehouderij dat er maatschappelijke zorg is in de Nederlandse samenleving over dierenwelzijn. Het is o.a. mijn taak om voor de leden ondernemers de ruimte te creëren om dergelijke maatschappelijke zorgen te vertalen in kansen in de markt. Als jongen met een boerenhart doe ik mijn werk met veel plezier en ben ik ten alle tijden aanspreekbaar op mijn daden voor leden ondernemers van LTO. Overigens sta ik ook niet-leden ondernemers te woord; de regionale organisaties (ZLTO, LLTB en LTO Noord) van LTO Nederland zijn nu eenmaal een vereniging. Het hoeft overigens voor mij niet anoniem. U kunt mij gewoon mailen of bellen.

  Han Swinkels
  (manager dierlijke sectoren)

 • no-profile-image

  Gerrit

  Helemaal mee eens knor,dat de boeren nog lid zijn van deze club en niet van een vakbond is onbegrijpelijk.Aan de bestuurs tafel van LTO is het gepaster om er weegschalen te plaatsen deze knikken ook altijd...ja. meneer Swinkels is het contact met de werkelijkheid kwijt,zulke verraarders wil je toch niet in je eigen gelederen hebben,nee let op meneer swinkels blijft zitten dat kan ook niet anders het zijn allemaal weegschalen.

 • no-profile-image

  Marcel

  Weet iemand waar dit interview te zien of te lezen is??

 • no-profile-image

  gerard vanhommerig

  als dit waar is wat hier staat dan is lto een groote puinhoop, ik heb al vaker gesteld dat de lto niet meer voor en van de leden is ,als wij dit zo laten doorgaan dan blijft er niks meer over van de centrale landbouw organisatie .Het is niet zo heel lang geleden dat wij de meest gezag hebbende maatschappelijke organisatie in de benen hadden, Men noemde dat het "groene front"

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.