Redactieblog

4 reacties

Anderen verpesten ons imago

Boeren houden van hun dieren en verzorgen ze zo goed mogelijk. Daar ben ik van overtuigd. Anders kun je geen boer zijn.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Harrie

  Inderdaad wordt de beekdvorming rond de agrarische sector (lees Boeren en Tuinders) heel erg bepaald door incidenten die niets of weinig met het boerenerf te maken hebben. Deze incidenten worden in de media heel erg uitvergroot en dat heeft zijn invloed op het IMAGO van de sector. Tegenstanders van de hedendaagse veehouderij gebruiken deze incidenten voor hun propaganda. Blijkbaar hoort dat bij deze tijd. ALS Boeren en Tuinders moeten we daar op een verstandige manier me omgaan. Vertellen hoe goed we zijn. PRO ACTIEF met PR omgaan. PR is be good and tell it IK zou zeggen: WE ARE GOOD, WE HAVE TO TELL IT MORE and WE MUST SHOW IT MORE OFTEN.....

 • no-profile-image

  EEN WAKKER DIER

  Vergaderboerke schrijft beter dan de onbenullen die zich Judit/Petri enz. noemen.
  Ik moet zeggen dat deze broodschrijver, voor den gewone man al redelijk goed aankomt.
  Een man van het kaliber,
  -Een wakker dier-,
  kan echter niet uit de voeten met een kauwgumredenering als:
  "boeren verzorgen hun dieren zo goed mogelijk".
  Immers dit is rekbaar als kauwgum.
  M.a.w. iedere boer kan zodoende zelf bepalen wat hij zo goed mogelijk vindt.
  Dat doet mij het ergste vrezen.
  Dieren zijn allang nummers geworden die een produkt vertegenwoordigen.
  Koeien maken inmiddels volledig deel uit van de bioindustrie.
  Boeren die hun dieren echt goed willen verzorgen ,
  zijn allang van het slagveld verdwenen, of houden zich in de marge bezig met diervriendelijke produktie (bioboeren).
  Vergaderboerke wil de(beer) put dempen terwijl het transportkalf allang verdronken is.
  In tegenstelling tot -Een wakker dier- loopt vergaderboerke als immer, op gepaste afstand achter de muziek aan.
  Kom vergaderboerke mijn reaktie vraagt om aktie van uw kant.
  Maak me blij en geef mij partij.
  De lezers hier kunnen mijn bloed wel drinken.
  Doe hen een plezier en schrijf mij aan gort met uw
  ganzeveertje.

 • no-profile-image

  petri

  wat een bericht.
  Ik zal eens een andere kant belichten.
  Onze kinderen reizen dagelijks in overvolle treinen en bussen. Als deze plotseling op de rem gaat vliegen de personen naar voren. Gewond of niet gewond het is normaal gevonden in Nederland. waarom worden de levenseisen van dieren boven de levenseisen van MENSEN geheven. Schandalig vind ik dit. De transporteur van de varkens wordt beboet, er wordt een kamer discussie op losgelaten met nieuwe eisen. Maar wat doet Den Haag aan de overvolle treinen en bussen die dagelijks duizenden personen vervoeren in ons eigen land. Mensen kom eens met beide benen op de grond staan en zorg eens eerst voor de mensen alvorens de dierentransporten aan te vallen als er eens een incident gebeurt. De vervoersincidenten worden niet eens meer gemeld, zo onbelangrijk vindt men de mens momenteel.

  we leven namelijk in een dierenmaatschappij i.p.v. met mensen.
  Als je iedereen moet geloven.

 • no-profile-image

  Judit

  Heb nog geen foto's in de krant gezien van bloedende mensen en kinderen. Ook niets vernomen van overlijdensgevallen en zwaargewonden tijdens het MENSENvervoer vanwege overvolle treinen en bussen, althans niet in Nederland. Mensen hebben bovendien de keuze en worden niet gedwongen om vervoerd te worden. Zo kun je kiezen om de drukte te vermijden door vroeger of later te vertrekken, met de fiets te gaan, te gaan lopen, met de auto te reizen, of helemaal niet op reis te gaan. Mensen kunnen bovendien desgewenst versnaperingen nuttigen onderweg of een slokje drinken nemen. Straks gaat u nog al die mensen beklagen die jaarlijks zo nodig naar Verweggistan op vakantie moeten in luxe touringcars en vliegtuigen. Nee, het mensenvervoer is wellicht ook niet altijd luxe omdat er simpelweg te veel mensen zijn en het daarom wat druk wordt, maar dat ontslaat ons niet van de plicht om het vervoer voor de dieren naar behoren te regelen. Dieren kùnnen niet kiezen en worden gedwongen op reis te gaan, vaak op elkaar gepropt en uren zonder drinken en eten in de hitte of in de kou. Bovendien worden ze nou niet bepaald met respect bejegend bij aankomst op hun eindbestemming.

Of registreer je om te kunnen reageren.