Redactieblog

317 x bekeken 14 reacties

Akkerbouwer krijgt meer voor ontvangen mest

Het prijsniveau voor het ontvangen van drijfmest is iets hoger dan vorig jaar in deze tijd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Knor

  Kunnen al die subsidies voor de akkerbouw ook wel stopgezet worden. Het is toch te gek voor woorden dat de varkenshouders leningen moeten afsluiten en de akkerbouwers maar grote overbodige trekkers kopen. En die handelaren die moeten zich ook kapot schamen, ze doen helemaal niets om die mestprijs omlaag te krijgen. Namens alle varkenshouders en hun gezinnen, bedankt

 • no-profile-image

  jan

  Zolang er mensen zijn op aarde is mest geld waard geweest , alleen de laaste paar jaar niet meer . Oplossing stop met de invoer van mineralen uit andere werelddelen . En in korte tijd zal mest veranderen van een last naar een lust. Zolang dat niet gebeurd en de huidige wetgeving blijft zo dan zal de prijs van mestafzet alleen nog maar stijgen naar het niveu van de rentelast van een hectare land gedeeld door de kuubs.

 • no-profile-image

  veeboer

  Eindelijk gerechtigheid!!!!
  Wie mest produceerd moet grond zoeken om het af te zetten. Je kunt grond kopen hiervoor maar dat is duurder dan de grondbezitter een paar euro`s toe te geven per kuub mest. bij een grondprijs van € 40.000 kan elke varkensboer wel uitrekenen dat mest afzetten bij een akkerbouwer of een veehouder met een lage veebezetting goedkoper is dan zelf de grond te exploiteren.

 • no-profile-image

  ondernemer!!

  KIJK TERUG IN DE GESCHIEDENIS , OOK TOEN WAS HET ALTIJD HOE IS DE VRAAG EN HOE IS HET AANBOT

 • no-profile-image

  Tino

  Waarschijnlijk is er geen mestoverschot maar wordt dit wel gecreeerd zodat de prijs hoog kan blijven en mensen ervan kunnen profiteren

 • no-profile-image

  dirk

  Gezellig al die boeren onder elkaar.
  Doe eens reeel.
  Het is gewoon marktwerking, vraag en aanbod bepalen de prijs.
  Ik kan een akkerbouwer geen ongelijk geven wanneer hij/zij geld vraagt voor de mest.
  Varkens zijn er genoeg, en er komen er nog meer. Megastallen geven megastront.
  Dirk.

 • no-profile-image

  miltenburg

  te gek voor woorden;voor optimaal gewas opbrengst komt het gewas voeding tekort ;dus kunstmest aan kopen;mestoverschot berust op [denk ik]gestuurde rapporten en niet op praktijk gericht;natuur en mileau mafia lobbiet in brussel en daar zit domvolk dat makkelijk te beinvloeden is;waar blijven de vakbladen met hun krietiek ;of zijn er geen echte vakbladen meer ;ik geloof haast in het laatste groeten koetje

 • no-profile-image

  José

  Wij als koeienboer hebben ons geld mede geivesteerd in grond, dan kun je je mest op je eigen grond kwijt en hoef je niet af te voeren.
  Dat hadden de varkensboeren in de tijd dat het geld binnenstroomde ook kunnen doen i.p.v. nog grotere stallen te bouwen met nog meer varkens waarvan ze nu de mest duur af moeten voeren.

 • no-profile-image

  een kalverboer

  Het is toch te zot van woorden dat die mesthandelaren nu gaan klagen. Ze hebben het zelf in de hand gewerkt!!
  Handelaren met heel veel grond hebben dat zelf in de hand gewerkt. En nu kan dat opeens niet meer uit? ik zou zeggen ga eerst een je winst op maken, en reken dan eens normale prijzen voor de mest. hopelijk kunnen we dan volgend jaar elkaar weer recht in de ogen kijken.

 • no-profile-image

  Boer

  Beste Knor uit Duiven,

  wij houden ons bezig met akkerbouw en zitten in de positie, dat wij mest aanvoeren en geloof me, met het geld, dat wij bijbeuren kunnen we de stapel rekeningen samen met de bank wat verkleinen, kunnen we wat pacht/huur van betalen en wat oud ijzer gangbaar houden/repareren.
  Verder is ons ook een volslagen raadsel hoe sommige akkerbouwers het voormekaar krijgen zulke (inderdaad soms overbodige) dure tractoren gefinancieerd te krijgen.
  Maar ons moeder zei altijd: "andermans boeken zijn duister om te lezen".
  en dat hebben wij altijd goed onthouden, wij doen het daarom maar met wat minder.

  Nog 1 detail waar wij ook nog iets over kwijt willen.
  Hier in de buurt zijn ook een paar varkenshouderijen gevestigd en... wij bgrijpen er helemaal niets van hoe die het met de lage varkensprijzen (want dat zeggen jullie toch) en de hoge mestafzetkosten (zeggen jullie ook) het voor mekaar krijgen zulke megastallen uit de grond te stampen.

  Wij denken dat onze oud-oom ook altijd gelijk heeft gehad, die zei:"de varkens worden knorrende vet".
  Ach ja.

  vr.groet

 • no-profile-image

  gj

  ben het helemaal met jose eens heb 70 ha grond in pacht en betaal me scheel eraan ik melk 45 koeien en kan dus flink wat mest laten komen dat moet ook wel om die grond te betalen en die varkens houders moeten blij zijn dat ik met de derorgatie mee doe en het optimale aan mest plaats ken ook zat boeren die dat niet doen zo gaat er heel wat plaatsings ruimte verloren

 • no-profile-image

  Corney

  Vreemd dat de betalende partij nu ineens klaagt over het marktmechanisme, als zou hij teveel moeten betalen. Vorig jaar wilde dezelfde distributeur en handelaar ook achterover leunen en wachten totdat hij de mais goedkoop in handen kon krijgen. Toch wel enigszins hypocriet.

 • no-profile-image

  vd laar

  Binnen 2 jaar krijgen we een ommekeer, mestproducenten zullen dan achterover in de stoel hangen wie de hoogste prijs wil geven voor een nu nog ondergewaardeerde grondstof.Veehouderij wordt nog eens echt leuk als er voedseltekorten gaan komen .En neem aan van mij dat die tijd veel dichterbij is dan iemand kan vermoeden.

 • no-profile-image

  gert

  simpele marktwerking zoals het al jaren gaat ; vraag en aanbod
  komt vanzelf weer in evenwicht

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.