Redactieblog

2 reacties

2.675 kilometer akkerrand in Brabant

Provincie Noord-Brabant, de waterschappen en de ZLTO hebben een akkoord getekend over het verfraaien van het Brabantse buitengebied.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  Hoe meer 'mooie' akkerranden hoe meer distels en ander onkruid. Dan zullen we deze ook weer moeten spuiten als het zaad overwaait naar onze steeds zeldzamer wordende landbouwgrond.

 • no-profile-image

  Han van Riel

  Wat zal Brabant er prachtig uitzien tijdens de bloei van de akkerranden. Helaas helpt het niet bij het oplossen van het voedsel probleem, dat in aantocht is nu de graanberg lijkt te veranderen in een graandal of anders gezegd er is een tekort aan graan in de komende jaren. Hier komt bij dat de economie vele graan boeren dwingt om minder te telen per ha maar meer per geinvesteerde Euro c.q. Dollar. Teelt zonder ploegen scheelt tonnen product maar brengt meer geld in het laatje voor de boer. Hier komt nog bij het probleem van de genetische vervuiling die het kopen van graan in dubieuse landen riskant maakt, verder eist de bio brandstof zijn tol in dezen.
  Nog maar meer akkerranden en meer verfraaing van het landschap dan kunnen we heerlijk genieten met een "lege" maag of met de gedachten dat de armen geen akkerranden hebben maar wel een lege maag. Zo kunnen we ons toch wel erg rijk voelen in deze door bekrompen politicie geregeerde wereld.

Of registreer je om te kunnen reageren.