Redactieblog

287 x bekeken 6 reacties

Zijn we onze vrijheid waard?

Deze vraag dringt zich steeds vaker bij me op. Een paar voorbeelden. Eerst de dode varkens tijdens het transport naar andere landen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Daan

  De vraag stellen is 'm beantwoorden. Ik vind het overigens een verademing dat deze vraag hier wordt gesteld en beantwoord. De neiging van de sector om de kop in het zand te steken en te ontkennen dat er structurele misstanden zijn t.a.v. dierenwelzijn staat elke verbetering in de weg. Natuurlijk moet iedereen z'n verantwoordelijkheid nemen: de sector, de consument en alle schakels ertussen. Maar er zullen altijd lieden zijn die nog even wat extra geld willen verdienen ten koste van dieren en om dergelijk misbruik zoveel mogelijk te voorkomen zijn strenge dierenwelzijnswetgeving en strak toezicht door de overheid onontbeerlijk.

 • no-profile-image

  schreuder

  Met verbazing lees ik de reacties op deze stelling.
  Als je geen kennis van de sector had zou je bijna gaan geloven dat de transporteur baat heeft bij zoveel mogelijk dode dieren op zijn vrachtwagen !
  Schering en inslag stelt zelfs een veearts ! dagelijkse praktijk !
  Een ander roept om nog meer controle.
  Het moge duidelijk zijn dat de vele 100.000-den dieren die op een zeer diervriendelijke manier worden geexporteerd in schril contrast staan met dit transport. Het overéén kam scheren van de gehele sector omdat er 1 transporteur mogelijk over de schreef is gegaan lijkt mij wel erg kort door de bocht.
  Ook lijkt het mij duidelijk dat juist dit soort reacties door de actiegroeperingen vooraf als beoogd doel werd geformuleerd alvorens zij deze actie opzetten.
  Is al bekend of de "dierenvrienden" vervolgd gaan worden voor het veroorzaken van onnodige stress bij de vervoerde varkens ?
  De sector zal naar mijn mening moeten zorgen voor voldoende zelfreinigend vermogen, uitsluitend de sector heeft de meest actuele kennis en kunde om een gezonde balans voor vee en ondernemer te kunnen waarborgen.

 • no-profile-image

  Marjo Baan

  Ik zou graag contact vinden met Hugo de Vries, dierenarts. Hij is een oude vriend uit mijn studenten tijd in Utrecht. Kunt u hem mijn e-mail adres doorsturen als dat mogelijk is? Ik zou graag weten hoe het met hem gaat. Mijn e-mail adres is: marjobaan@bigpond.com
  Met vriendelijke groet, Marjo Baan.

 • no-profile-image

  Monique

  Nee, varkensboeren zijn hun vrijheid inderdaad niet waard en een strengere en diervriendelijke regelgeving, liever nog wetgeving, zou ik toejuichen. Daarnaast vind ik het internationale gesleep met levend vee volstrekt onaanvaardbaar. Als je het nuchter bekijkt, is het natuurlijk belachelijk, dat je aan de ene kant vee experteert en aan de andere kant vee importeert. Zo krijg je ook verspreiding van allerlei ziektes. En degene, die zegt, dat dat niet zo is, heeft oogkleppen voor!

 • no-profile-image

  ms beastly

  met de exporten wordt het meeste geld verdiend. Verburg wilde kortere reistijden voor vee aankaarten, maar werd teruggefloten in Brussel tijdens een vergadering over lange afstandstransporten. dus nee, de veehandel en vleesindustrie is zijn vrijheid NIET WAARD. De dieren schreeuwen om hulp. Boeren laten jullie aub eens je geweten spreken!

 • no-profile-image

  Judit

  Ja hoor, Schreuder, droom lekker verder.
  Deense chauffeur met honderd dode biggen in Duitsland, schuldig bevonden! Zeker weer zo'n incident of geeft u de dierenvrienden hier ook weer de schuld van? Schande, dat gesleep met dieren! Het wordt tijd dat iedereen WAKKER wordt en er uiterst strenge regels komen met goed toezicht op de naleving en hoge sancties als het mis gaat.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.