4 reacties

Wakker Dier zet peuters in tegen bio-industrie

Wakker Dier protesteert vanochtend in Den Haag met twintig peuters tegen het eten van vleeskuikens.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  R.v.Gelderen

  Wat was laats die commotie over het gebruik van donald duck voor een kookboekje of zoiets? Was dat volgens een dierrechtenorganisatie niet schandalig ? Welnu, ik vindt dat hier echt grenzen worden overschreden.
  Kinder gebruiken om je strijd te voeren, absoluut verwerpelijk!! Volgens mijn mening, bijna net zo erg als wat er in sommige andere delen van de wereld met kinderen gebeurd. Vraag mijzelf af of dit wel mag in een land met zoveel wetten, kinderen inzetten voor dergelijke doelen?

 • no-profile-image

  Hobbydierhouder

  Een vleeskuiken 18 weken laten worden is pas dieronvriendelijk.
  Wakker Dier weet kennelijk niet hoe die vleeskuikens (broilers) ontworpen zijn.
  Die zijn beter te vergelijken met vroegrijpe kinderen die alleen maar de hele dag voor de computer zitten, geen lichaamsbeweging hebben (kunnen niet bewegen) en zich volproppen met cola, chips en snoepgoed want ze hebben voortdurend honger, ook 's nachts.
  Plank is misgeslagen.
  Ze kunnen beter protesteren tegen broilers, de moederdieren die wel volwassen moeten worden om de eieren te kunnen leggen lijden een verschrikkelijk leven met altijd honger omdat ze zo 'gemaakt' zijn.
  Bovendien, zolang consumenten het normaal vinden voor 5 euro een kilo kip te kunnen kopen zullen die snelgroeiende broilers nodig zijn.
  Een normale klassieke raskip is pas volwassen met 5 à 6 maanden (ipv 18 weken) en uitgegroeid met anderhalf jaar.
  Wie betaalt er 32 euro voor een kilo kippenvlees dat 'normaal' gegroeid is?
  Laat Wakker Dier proefboerderijen opstarten waar ouderwetse vleesrassen gehouden worden die wèl 'volwassen' worden, cq slacht-rijp. Dan kunnen ze zelf proberen die kippen te verkopen, kijken wie er de echte prijs voor betaalt?

 • no-profile-image

  Michel

  Als je deze actie doortrekt naar dieren, is deze actie bedacht door een kip zonder kop. Erg kinderachtig om peuters nu al op te zetten tegen de boerenfamilies. Erg lage actie van dit clubbie

 • no-profile-image

  josé

  bij wakker dier gaan dieren voor mensen blijkt nu wel weer

Of registreer je om te kunnen reageren.