Redactieblog

8 reacties

Van Weperen kijkt niet verder dan eigen erf

Koeien in de wei blijft een heikel onderwerp. Ook Jan van Weperen schrijft er over.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  vergaderboer

  Ik ben vast niet duidelijk geweest. Het gaat mij niet om de persoon van Van Weperen. Het gaat mij om zijn uitspraken over de koeien in de wei. Hij bagataliseert de mening van de consument. Dat vind ik onverstandig. Daar zou de discussie over moeten gaan.

 • no-profile-image

  harm

  Rob de mensen van nu wonen ook nog in hutjes op de hei of niet? Net zoals daar verandering in gekomen is dat ook bij de stallen van koeien

 • no-profile-image

  robert van weperen

  De consument - en ik ben ook consument - is de schuld van alles. Van de milieurampen in China, de kinderarbeid in Azie, en de prijs voor melk/vlees/groenten die veel t elaag zijn. Pas als de meeste mensen bereid zijn de echte, verantwoorde prijs te betalen komt het (nog een beetje) goed met de wereld
  robert

 • no-profile-image

  Frank POst

  Ik vind een koele zakelijke ondermer prettigger dan een laffe vergaderboer. Van Weperen durft met naam stelling te nemen. De vergader boer blijft zich verschuilen achter zijn pseudoniem. Dat valt mij pas tegen. Frank Post

 • no-profile-image

  Harm

  Mensen zeggen ook wel dat ze varkens enz willen zien. Deze dieren staan altijd op stal en er wordt genoeg van geconsumeerd om als landbouw te blijven bestaan.

 • no-profile-image

  rob

  Ja waar moet je nu beginnen koeien in de wei zeker wel,dat is al eeuwen zo wat is daar verkeert aan niks dus!Nee er zit meer acht dan koeien allen op stal en niet meer buiten,u vraag zich af wat dan.Ja grootgrond bezitters projecet ondwikkelaars die het de gewoone boer die zijn koeien in de wei heeft staan,en waar echt niks mis mee is,ja die maken het je als boer ook zeg ik er bij,onmogelijk om je vak nog op die manier verder uit teoeffenen.Dat dan die Van Weperen dat is begonnen ja dat snap ik,hij zat teslotten het dichtste bij toen die onwikkellingen zich voordeden,zo kan hij dus boer zijn?niet dat hij er een is dacht het niet ander denk je ook mee,van hoe willen en kunnen we deze meterie stoppen,wand zeg nu zelf mensen koeien op stal dat past niet,en dat je een beteren produkie heeft ja meschien?ik bijf van mening dat je de koeien in de wei en niet opstal moet,de discusie is nu presies onders! de koeien in de wei is eewen goed gegaan nu opeens niet meer.Zie er schilderrijen op na dan zie dat het echt nooit anders is geweest.Mijn mening is Projectonwikkelaars een ramp voor ieder een die wat met grond temaken heeft, oje dat is een andere discussie,feit blijft ze werken er wel aardig aan mee om koeien uit de wei en in de stal tehouden,ja dan kan die Van Weperen boeren en dat hoop ik maar wel met zijn koeien in de wei en niet op stal.

 • no-profile-image

  jan

  Van weperen geeft aan dat de consument er waarschijnlijk niet meer voor over heeft.(weidemelk) Dat hij uit economies perspectief zijn koeien binnen houd.
  Met andere woorden hij krijgt het zelfde geld voor zijn melk, maar kan zo beter zijn koeien sturen en dus meer verdienen.
  Het gaat hem om de verdienste!! zou er meer worden betaald voor weidemelk zou ook hij aan het rekenen gaan !

 • no-profile-image

  J.R. Jalvingh

  Ik ben het met je eens Frank, dat het wel heel makkelijk is om anoniem iemand in een collumn af te branden.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.