7 reacties

Meeste inbeslagnames in pluimveesector

Het aantal in beslag genomen dieren is het grootst in de pluimveehouderij.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Michel

  Helemaal mee eens ! Hoewel er dat altijd nog 132 teveel zijn.

 • no-profile-image

  hobbydierhouder

  Volgens mij moeten die 132 varkens ook van hobbyboeren zijn want een beetje bedrijf heeft er 5000, dan nemen ze er niet 5 in beslag. Deze aantallen horen bij de hobbysector. Denk je dat een gemiddelde hobbyhouder iets van oormerken afweet? Of dat die weet dat je een UBN moet hebben voor 1 varken of 1 koe of 1 geit? Die 'andere overtredingen' zijn net als de oormerken ambtenarij.
  Dus die 21.452 dieren (welke soorten?) die wegens verwaarlozing, ontbreken van oormerken en andere overtredingen de afgelopen 5 jaar geconfisceerd zijn komen allemaal voor rekening van de hobbyhouders. Tenslotte is een gemeentebestuur dat loslopende kippen en ganzen in de stad tolereert tot de buurt wegens overlast in opstand komt ook hobbydierhouder.

 • no-profile-image

  marcel

  Ik vind het helemaal niet opvallend dat er weinig varkens in beslag worden genomen. Dit feit onderstreept alleen maar het allang bekende feit dat wij prima ondernemers zijn die goed voor hun dieren zorgen

 • no-profile-image

  Gerard

  Pessimist

 • no-profile-image

  Dorien

  Toch fijn om eens te lezen dat we onze varkens goed behandelen. Er zijn inderdaad veel hobbyboeren die niet weten dat ze hun dieren moeten aanmelden bij de GD. Waardoor ze als er ziektes uitbreken niet te traceren zijn wat weer verspreiding tot gevolg kan hebben. De veesector moet er ook op toezien dat hobbydierhouders op de hoogte zijn van deze wetten. Zodat ook zij een UBN nummer aanvragen en hun hobbydieren kunnen behouden.

 • no-profile-image

  ko-ei

  Toch weer de hobbydierhouders, die de dieren meestal verwaarlozen, en dat zijn altijd diegene die bij ziekte uitbraak het meest commentaar hebben als er geruimd moet worden. Dus niet meer enten, maar gewoon net als bij ons bedrijfsmatig gehouden opruimen.

 • no-profile-image

  Marjolein

  Ik vind het maar vreemd om af te gaan op het aantal in beslag genomen dieren. Het lijkt me dat je als (hobby)veehouder simpelweg meer stuks pluimvee hebt rondlopen dan varkens. En als heb bij 1 veehouder fout gaat, dat er dus automatisch meer stuks pluimvee bij betrokken zijn dan varkens.
  Beetje tendentieus om er zo over te berichten. Net alsof (hobby)pluimveehouders het zoveel slechter doen dan de houders van andere diersoorten. Geen idee of dat nou echt zo is. Als ze nou gewoon melden hoeveel houders van varkens/pluimvee/geiten enz. de mist in zijn gegaan geeft dat gewoon meteen het juiste beeld.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.