Redactieblog

2 reacties

Jonge boeren moeten ook aandelen Friesland Foods kopen

Slechts weinig jonge boeren kopen aandelen Friesland Foods.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  BEREND BOS

  Marktconforme melkprijs valt dit jaar hoog uit. De fabrieken welke poeder en boter produceren zonder langjarige contracten kunnen dit jaar hoge prijzen voor hun produkten maken. Milcobel zit in de vergelijkende fabrieken voor de melkprijs. Milcobel produceert veel poeder. DE AFWIJKING in procenten daaarmee wordt de melkprijs van FCDF verhoogt. De merkprodukten(welke de winst maken) zijn vaak aan contracten gebonden. De winst zou dus wel eens lager kunnen uitpakken. Tijd om nu de aandelen te verkopen?????

 • no-profile-image

  Adviseur

  De certificaten Friesland Foods zijn een zeer interessante investering. De huidige koers van 80 euro is nog spotgoedkoop. De winst van Friesland Foods was in 2006 12,92 per aandeel.
  Als je kijkt naar de koersen van beursgenoteerde bedrijven zien we dat de koers rond de 15 maal de winst per aandeel ligt. (Heineken 18.33, CSM 18.44, Unilever 13.64, Wessanen 17.82, Danone 14.96)
  15 maal de winst van 12.92 per aandeel zou een koers opleveren van 193.80 euro! Uiteraard is de koers niet alleen van de wpa afhankelijk maar het is toch een belangrijke graadmeter. Het is dat de gewone belegger niet kan instappen anders was de koers (nog) veel harder gestegen.

Of registreer je om te kunnen reageren.