Redactieblogger

Gratis schetsje van Opa

Wie een tekening van Opa achter in het stripalbum wil hebben, moet aanstaande zondag naar Meppel gaan.

Met de komst van het nieuwste Opa-album (7) is er voor mij een nieuwe activiteit bijgekomen: signeren. Aanstaande zondag 26 augustus ga ik dat voor het eerst doen. Dan is de eerste dag van de laatste week van de tentoonstelling Aan de Tekentafel in Kunsthuis Secretarie in Meppel. In die tentoonstelling hangen ook tekeningen van Opa. Op die dag zijn de ‘kunstenaars’ aanwezig en doen ze ‘kunstjes’. Ik ga daar ter plekke cartoons bedenken en tekenen, en het album signeren dus.

Signeren is een serieuze zaak. Schrijvers en andere artiesten hebben het daarmee maar gemakkelijk. Die zetten snel een slordige handtekening. Van een striptekenaar wordt meer verwacht. Op stripbeurzen zoals de Stripdagen staan lange rijen bezoekers te wachten voor signerende striptekenaars. Die bezoekers willen dan allemaal een exclusieve tekening in hun zojuist aangeschafte album. Er zijn ook altijd bezoekers met speciale wensen. Zo schijnt er een liefhebber te zijn die aan elke striptekenaar een tekening van een trombone vraagt.

Afgelopen week heb ik wat Opa-albums uitgedeeld aan familie en bekenden en heb ik vast kunnen oefenen met het verzinnen en schetsen van een (grappig bedoelde) Opa achter in elk album. Wie al een album heeft gekocht, kan zondag langskomen in Meppel voor een tekeningetje achterin. En anders kan het album ter plekke worden aangeschaft. Natuurlijk hoef ik niet per se een Opa te tekenen. Een van de andere figuren is ook goed. Als het maar geen levensechte trekker of combine hoeft te zijn. Ik zie al genoeg op tegen de Stripdagen in september. Dan mag ik gaan signeren in de kraam van het Stripschap, en dan zal ik wel een trombone moeten tekenen.

« vorige | volgende »

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.