Redactieblog

153 x bekeken 6 reacties

Devisch: dierwelzijn van secundair belang

Dierwelzijn is wel belangrijk, maar het is van secundaire orde.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Joep

  Dit berichtje van AGD over Noel Devisch van de Belgische Boerenbond is wel heel erg kort door de bocht. Mijn devies: beter rapporteren!

 • no-profile-image

  Daan

  Een vegetariër beschouwt en behandelt z'n huisdieren niet als productiemiddelen. De meeste mensen die wel vlees/vis eten trouwens ook niet. (En Dorien, je suggereert nu toch niet dat vegetariërs niet werken hè...?)

 • no-profile-image

  Dorien

  Een vegetarier zorgt heus niet beter voor zijn huisdieren als een boer dat doet. Het is alleen dat deze de producten van de boer niet eet. Dit heeft niets met de verzorging te maken. De boer produceert het vlees ook alleen voor de mensen die na gedane arbeid een lekker stukje vlees op zijn bord wil. Als de boer niet goed voor zijn dieren zorgt, zorgen deze ook niet goed voor hem.

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Een vegetarieer doet het altijd beter.

 • no-profile-image

  Jean Vaassen

  Het kwartje wil maar niet vallen....
  De consument wil niet alleen smakelijk, gezond en veilig voedsel, maar ook dat het milieu hierbij wordt ontzien en betrokken dieren zo goed mogelijk worden behandeld. Bij dat laatste heeft de consument geen boodschap aan dit z.g. economisch - oogpunt van de producent.
  De veehouder zou meer oog moeten hebben voor het marketing facet: Wie zijn dieren het best behandeld in de ogen van de consument, en dit kan communiceren, die wint niet alleen de harten, maar ook de portemonnee!

 • no-profile-image

  mariska vermaas

  @ Joep: zie morgen in het Agrarisch Dagblad!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.