Redactieblog

3 reacties

DDB op de koffie bij Friesland Foods

Grote bewondering voor Dutch Dairyman Board (DDB). Ze gaan weer onderhandelen met de zuivel over een hogere melkprijs.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Chrisje

  Beste Joris,
  Je vindt gelukkig dus wel dat de melkprijs eerlijk en fatsoenlijk moet zijn? De coöperatie zou inderdaad voor die melkprijs moeten strijden, maar doet dat onvoldoende. De grootschaligheid heeft er ook toe geleid dat de afstand tussen de boeren en de directies te groot is geworden. En dat wordt met een fusie alleen maar erger.
  En hoezo minder reserveren? Die prijs moet betaald worden door de afnemer, en niet ten koste gaan van reserves. Waarom maken de directies zo moeizaam een vuist voor ons belang? Vanwaar die vrees voor de retail?
  De melkprijs is ook niet “even” achtergebleven, maar loopt al jaren achter. We zijn er nog lang niet.

  Als de directies van C. en RFF het doel van de DDB, nl. die eerlijke fatsoenlijke melkprijs, van harte zouden ondersteunen, dan klopt zo'n reactie, dat de DDB “geen onderhandelingspartner is” toch van geen kant....

 • no-profile-image

  Joris3pinter

  Een eerlijke fatsoenlijke melkprijs moet in de markt verdient worden, daar strijden we als collectief met een coop. voor. Wil DDB dat we minder reserveren?, ik denk van niet, wil DDB dat we fuseren?(Campina en RFF) Dat roepen we bij Campina al 10 jaar! maar RFF wil niet. Wat kan DDB bereiken als leden het belang van een groot collectief niet willen zien en direct verkassen als de melkprijs even achterblijft bij concurerende zuivelaars of handelaars?Ik denk dat koeienboer iets te positief is.

 • no-profile-image

  koeienboer

  Ik denk, dat vergaderboer iets te negatief is over het perpectief van dit gesprek: de wereld en de markt is 100 % veranderd het afgelopen half jaar. Als RFF de DDB niet als een volwassen onderhandelingspartner gaat behandelen, dan loopt RFF hetzelfde risico, dat Campina al heeft ondervonden. Daar stemmen de melkveehouders met hun voeten, als er niet geluisterd wordt. Dat kost meer geld, als het doen van scherpere onderhandelingen bij de retail. De DDB vraagt niet meer en niet minder als wat ons melkveehouders toekomt; een eerlijke, fatsoenlijke en vooral hogere melkprijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.