Redactieblog

4 reacties

Welke melkprijs dekt de kosten?

Het bestuur van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) werkt aan een toekomstvisie voor het Europees Zuivelbeleid. Ik ben benieuwd wat daar uitkomt.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  DDB lid

  Vergaderboer moet zich even verdiepen
  in de kostprijsberekening van het LEI.
  Hoe zou het toch komen dat bedrijfsovernames in de melkveehouderij steeds moeizamer verlopen. De meeste jonge boeren zijn het inkomen van hun partner hard nodig om de bedrijfsovername te kunnen financieren. Veel van deze bedrijven hebben een bovengemiddeld saldo, maar door veel vreemd vermogen hoge vaste kosten.
  Even bij de les blijven vergaderboer.

 • no-profile-image

  ouwe bekende

  Als je niets betaald hebt voor de overname dan kan ik me inderdaad voorstellen dat je met de huidige lage melkprijs goed uit de voeten kunt

 • no-profile-image

  boer piet

  Inderdaad bent U een vergaderboer die er een goede 2e tak bij heeft, want de melkprijs is ver onder de kostprijs reken maar eens uit hoeveel de kostprijs het afgelopen jaar is gestegen (energiekosten, mestafzetkosten, rentekosten, voerkosten, enz.) Misschien is dit bij U niet het geval en leeft U maar lekker door in vorige eeuw, succes ermee ! Ik durf rustig toe te geven dat de melkprijs die wij momenteel ontvangen ontoereikend is voor een kostendekkende begroting rond te krijgen. En dat de quotumprijs stijgt door een hogere melkprijs is ook een achterhaald fabeltje de groeten boer piet

 • no-profile-image

  J.R. Jalvingh

  Die boeren met de laagste kostprijs, die kopen dan weer extra quotum, wat in de visie van de NMV immers moet blijven bestaan. Daarmee gaat de quotumprijs weer de lucht in en gaat de kostprijs weer omhoog en dan moet de melkprijs weer omhoog omdat de kostprijs weer oploopt en zo blijf je in de vicieuze cirkel zitten.

Of registreer je om te kunnen reageren.