2 reacties

Verburg: voorstel spuitvrije zones buitenproportioneel

Het voorstel van het Europees Parlement om langs waterkanten gewasbeschermingsvrije zones van tien meter aan te wijzen, is volgens minister Gerda Verburg van landbouw buitenproportioneel.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    freek

    Zou het niet zo kunne zijn dat de interpretatie van Nederland te scherp is? Vlakke, lage gebieden zoals hier hebben veel water. Maar dat is hoofdzakelijk stilstaand water. Waterlopen zoals Brussel dat aangeeft zou je kunnen zien als de hoofdwatergangen. Het lijkt met dat de greppeltjes en geultjes waar in Frankrijk en Duitsland het water doorheen naar beneden stroomt als het regent ook niet als waterloop worden gezien. Daar komt nog bij dat op die hellingen makkelijker het een en ander meespoelt doordat het water naar die greppels toeloopt terwijl het water hier in Nederland door de grond wegzakt en gefilterd via drainage in de sloot terecht komt.

  • no-profile-image

    H.J.Wubs

    De boeren maar investeren in driftarme spuitmachines en vervolgens de spuit niet mogen gebruiken. Dit is absurt! De minister moet zich met alle middelen hiertegen verzetten

Of registreer je om te kunnen reageren.