Redactieblogger

428 x bekeken

Opa in Meppel

Van 21 juli t/m 2 september zijn originele tekeningen van Opa te zien in Kunsthuis Secretarie in Meppel.

Voor alles is een eerste keer, zo ook voor een expositie. Kunsthuis Secretarie heeft me gevraagd of ik mijn tekeningen deel uit wil laten maken van hun expositie "Aan de tekentafel". Het is de bedoeling dat de expositie de vele facetten van het tekenen laat zien. Er hangt ook werk van Ids Wiersma, Jo Alting, Tiny van Asselt, Geer van der Klugt, Anke Kuypers, Nemisis, Heike Schwegmann en Piet Hein Zijl. Allemaal verschillende stijlen. Mijn stijl is de 'stripstijl'.

Wat is er te zien? Twee posters ter promotie van het studentenabonnement, met de bijbehorende originele tekeningen. Alle kalendertekeningen voor de Boerderij-kalender van 3 jaar geleden. De tekening voor de Opa-button. De voorkant voor album 7, en Opa nummer 091027. Van die laatste is de eerste schets te zien (dat is de krabbel die ik maak om te kijken hoe ik het allemaal op een pagina ga passen), de 2 A4-tjes waarop ik de pentekeningen maak, en de pagina zoals die in Boerderij heeft gestaan.

Maar het is niet alleen Opa wat de klok slaat. Ik heb ook een selectie gemaakt uit ander werk, oud en nieuw. De medewerkers van het museum hebben het allemaal keurig recht opgehangen, want mij lukte dat niet. Maar zij hadden er dan ook zo'n handige laserwaterpas bij. Lijsten ophangen bleek een serieuze aangelegenheid te zijn.

Op 26 augustus is er een soort afsluitende dag. Dan ga ik ter plekke Opa-albums signeren en cartoons maken en dergelijke. Ik zou zeggen: ga eens kijken in Kunsthuis Secretarie als u in de buurt bent, en schrijf dan wat in het gastenboek. En/of kom op de afsluitende dag. Dan zien we elkaar daar.

« vorige | volgende »

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.