Redactieblog

166 x bekeken 3 reacties

Maat slaat verkeerde toon aan

De eerste honderd dagen van LTO voorzitter Maat verliepen vlekkeloos.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Huijts H H M

  Maat is een bestuurder met gezond Boeren Verstand, en steekt dit gelukkig niet onder stoelen en banken.
  De directeur van O A Natuurmonumenten zou daar jalours op moeten zijn.

 • no-profile-image

  Leo D

  Sorry Bruil, de auteur was "vergaderboer". Van hem ben ik overigens niet zo gecharmeerd!!

 • no-profile-image

  Leo D

  Ik ben een fan van blogger Willem Bruil,maar nu even niet. Dhr. Maat heeft gelijk. Je moet als sector ook aangeven tot hoever je wilt gaan. "De consument" is een vrije vertaling van allerlei geluiden van politieke partijen en groeperingen. De echte consument moet ook het geluid van de andere kant horen. Neem nu het onthoornen van kalveren. Je moet wel de discussie voeren over hoe en door wie. Als sector moet je durven aangeven dat we onthoornen en waarom. Niet onthoornen roept veel dierenleed binnen een koppel op. De werkomstandigheden voor de veehouder verslechteren ook. Denk aan stieren die gehoornd agressiever en gevaarlijker zijn. Trek je grens tot waar je met aanpassingen voor dierwelzijn wilt gaan. Want volgens mij kom je er anders nooit uit, dan houdt het nooit op. Straks bedenkt er nog iemand dat koeien liever niet gemolken willen worden. "De consument" zal het dan ook wel vinden en dan houdt het vanzelf helemaal op.

Of registreer je om te kunnen reageren.