Redactieblog

493 x bekeken 13 reacties

De PTT bezorgt niet meer aan huis

De PTT maakt het zich zo gemakkelijk mogelijk en bezorgt het liefst zo min mogelijk post aan huis.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gerrit

  Gelukkig hebben we hier nog geen last van dit probleem en ik denk als zoiets in het buitengebied gebeurd men al mopperend een vandalisme bestendige bus in het weiland plaatst. Maar hoe moet het in zo'n steegje. De mensen kunnen een postbus huren of bij kennissen die wel aan een breed pad vragen of men een bus in de voortuin mag zetten, erfdienstbaarheid?? Het belangrijkste is natuurlijk, zijn de mensen volgens de postwet verplicht om dit soort voorzieningen te treffen? De krant wordt toch wel gebracht door de bezorger. Vrienden die weten dat de post niet bezorgt wordt sturen met kerst wel een mailtje ipv een kaartje. En mensen die normaal gesproken niet bevriend zijn zoals de fiscus die ontvangt van de TPG zoals de PTT zich noemt de aanslag onbestelbaar retour

 • no-profile-image

  willem bruil

  Leuk reacties.
  Even een paar antwoorden:
  - willemien: met 'die smeerlappen' bedoel ik natuurlijk niet de postbodes. Die balen er zelf van. Het gaat om de bazen.
  - A en A (van L): ik heb intussen weer een nieuwe brievenbus gekocht en aan de weg opgehangen (€ 46)
  - Karin: tsja PTT - TPG - TNT....die mensen zijn niet bezig met postbezorgen, dat blijkt wel.

 • no-profile-image

  Annet

  Ik ben ook geen fan van de TPG maar wij moeten ook de post ophalen aan de openbare weg dus waarom in Staphorst en Rouveen niet? De stegen daar zijn zelf aangelegde weggetjes naar de huizen die door de manier van vererving aldaar, steeds verder achteruit zijn gebouwd. Ze hebben het zelf zo aangelegd dus part of the deal lijkt me.

  En ging de vergelijking met de kabel maar op... die wordt niet eens aangelegd, zelfs niet tot aan de openbare weg waar we wonen, zoals in veel buitengebieden! Of je moet met exorbitante bedragen over de brug komen.

 • no-profile-image

  willemien

  Wie bedoeld de hoogleraar met de scherpe pen, de heer Bruil, met die smeerlappen? De postbezorgers, die alle post bij de geadresseerde bezorgen in alle mogelijke en onmogelijke brievenbussen?

 • no-profile-image

  A en A

  Bruil heeft zelf de brievenbus ook niet aan de weg staan hij is gestolen zegt hij .

 • no-profile-image

  T. Burggraaff

  Eindelijk een voordeel van het een op de vijf keer niet op tijd bij de post ontvangen van het AGD. Scheelt weer een keer ver lopen naar de brievenbus. Nee, inderdaad niet leuk. Maar wel waar. Een op de vijf AGD's ontvangen wij 1 postdag te laat. Zijn er nog meer mensen die dit hebben en al meerdere klachten naar het AGD hebben geuit en toch geen passende oplossing hiervoor krijgen?

 • no-profile-image

  jan

  Zo gaat het ook al langer met kabel, water, stroom, gas.
  Als je maar iets te ver weg woont, kun je zelf dokken, of zelfs als je dat wil leggen ze nog geen kabel aan (in mijn geval en ik woon wel aan een "openbare weg") want er doen niet voldoende mensen in de straat mee. Achteraf eigenlijk maar goed ook want adsl blijkt veel goedkoper en minder storingsgevoelig. Maar wedden dat binnen 5 jaar er kabel ligt, en als je dan een keer niet mee wil doen je toch moet dokken!?
  Of hondenbelasting, je woont in het buitengebied, je hond komt nooit op de openbare weg want je hebt zelf voldoende ruimte. maar je betaald wel belasting voor de uitlaatstroken voor honden van anderen, die voor je deur alles vol schijten!

 • no-profile-image

  Anita

  Zoals Karin al aangaf zitten we tegenwoordig in de TNT tijdperk.

  Ikzelf ben postbezorger ( geen postbode want wij brengen de post alleen weg).

  Doordat de concurrent met stuksloon werkt en niet met uurloon, wordt er op alle extra's/service bezuinigt. Voor alle wijken staan tijden voor. Als men er langer over doet wordt je erop aangesproken, tenzij er meer post of reclame bij zit. Er zijn ook mensen die op eenzelfde huisnummer wonen en verschillende brievenbussen neerzette. Voorheen werd dit bij de bus uitgesorteerd tegenwoordig kan dat natuurlijk niet meer.

  Sinds de omzetting van PTT naar TPG zijn we ook geen ambtenaren meer, en moet je verantwoording afleggen voor de gewerkte uren.

  Als de mensen aan een eigen weg wonen is het ook logisch dat de brievenbus vooraan hun eigen staat. Er zijn ook genoeg landen waar dit in het buitengebied de normaalste zaak van de wereld is. Alle brievenbussen bij elkaar

 • no-profile-image

  Karin

  PTT? Zo.....Bruil is niet helemaal up-to-date blijkt wel.Want inmiddels hebben we ná de PTT een TPG gehad en is er nu TNT!!
  Bruil is in het PTT tijdperk blijven steken.

 • no-profile-image

  hebbink

  op 22 september 2005 zijn wij met de buurt naar de geschillencommissie post in den Haag geweest ook met neg. resultaat. tpg zegt je hebt geen verworven rechten, een eigen weg,of een andere weg naar een pand toe,valt dit onder het begrip weg?Uit wat we zoal hoorden van de tpg adviseurs zal het mij niet meer verbazen, dat de post straks 3 of 4 per week zal worden bezorgt.

 • no-profile-image

  l.alberts

  met auteur eens.
  het gaat van kwaad tot erger

 • no-profile-image

  Jean Vaassen

  Kom, kom beste mensen: dit is de (post) moderne neo liberale tijd: efficiency, marktwerking, privatisering, winstmaximalisering. Zelf gewild dus niet klagen. Het gaat nu om de individuele mens en niet meer om de collectiviteit, gezelligheid, saamhorigheid, socialisteit. In Frankrijk rijdt ( binnenkort ook verleden tijd, Sarkozy?) de postauto tot in het meest desolatie gebied met éen boerderij per 10 vierkante km ( over openbare weg gesproken),stapt de postbode uit en maakt nog een praatje toe!

 • no-profile-image

  willem bruil

  Er wordt inderdaad veel geleden in het buitengebied. Gelukkig staat er ook wel wat tegenover. Mij stoort vooral de houding van de PTT. Het blijgt gewoon een arrogante monopolist. Men is verplicht op grond van de wet de post te bezorgen. Maar men moet natuurlijk wel iets te treiteren hebben en dat zijn de mensen die zogenaamd niet aan een openbare weg wonen. Ik zou zeggen: juist in het buitengebied moet er bezorgd worden; in de stad zitten ze toch dicht bij het postkantoor, kunnen ze de post ook wel even afhalen.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.