Redactieblog

4 reacties

Borden langs weg moeten wijzen op nut landbouwgrond

Het Hoofdproductschap Akkerbouw begint een promotiecampagne voor de akkerbouw.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Toine

  Akkerbouw draag nul komma nul bij aan CO2 vastlegging.
  Erg jammer dat de landbouw gepromoot gaat worden met leugens. Waarom niet gewoon de waarheid vertellen over de kracht van de landbouw in Nederland. Veel Nederlanders weten totaal niet hoe belangrijk de landbouw nog is voor Nederland. En dan bedoel ik niet dat het leuk is voor de mensen om koeien in de wei te zien.

 • no-profile-image

  J. Klompsma

  Als kunstmest gebruikt wordt, vertel er dan op het bord het volgende bij:"De productie van kunstmest uit aardolie kost (...) veel energie en draagt door de CO2-uitstoot bij aan het broeikaseffect. Daarnaast geeft kunstmest na bemesting relatief veel emissie van het broeikasgas lachgas. Bij de productie, distributie en toepassing van kunstmest komt ca. 10,7 kg CO2 per kg stikstof vrij" citaat www.asg.wur.nl . Maar ja, dan wordt het een soort van enorme rekenborden in de akkers. Dit gevoegd bij de argumenten van Verdonschot maakt dat het een actie is die zichzelf overschreeuwt.

 • no-profile-image

  Liny

  Het lijkt mij goed om de burger dit te laten zien>
  Na het oogsten van de produkten valt dat in het najaar weg, maar dan verliezen bomen ook hun blad. Dan zou je alleen groenbijvend bos mogen planten. ! hectare wintertarwe geeft ook driemaal zoveel zuurstof dan 1 hectare bos en ook de aardappelgewassen hebben ongeveer dezelfde kwaliteit.
  Dit moet je de burger laten weten, ik vind dat een goede zaak
  Liny

 • no-profile-image

  Wim Verdonschot

  Het is niet erg om te wijzen op de positieve effecten van akkerbouwgewassen, echter door consumptie hiervan komt de CO2 terug in het milieu, dit geld ook voor bos wanneer je de bomen kapt en ze verbrand. In deze gevallen is het effect op het klimaat nihiel, dit wil echter niet zeggen dat je je eigen produkten dan wel als positief voor het klimaat kunt verkopen.
  De klimaat invloed ontstaat door verbranding van fossiele brandstoffen.
  Gebruik van wind en zonne energie e.d. in plaats van fossiele brandstoffen is gunstig voor vermindering van de CO2 uitstoot uitstoot.
  Bij mij komen dus geen borden in de akkerbouw gewassen, jammer dat ik meebetaal aan deze flauwe kul.

Of registreer je om te kunnen reageren.