Redactieblogger

2 reacties

Boerensmiley

Wel eens :-) getyped in een mailtje? Voortaan kunt u daarvoor )o) gebruiken.

Opeens was hij er: de Opa-hyve. Voorheen had ik me nog nooit in het fenomeen "Hyves" verdiept, maar nu moest ik er toch ook aan geloven. Een fascinerende wereld, dat Hyves, waar je ongemerkt een hoop tijd aan kwijt kunt raken. Bijvoorbeeld door doelloos rond te zwerven langs de leden en de hyves waar ze lid van zijn. Of door je hyve te gaan pimpen.

(Als u niet weet waar ik het over heb, bent u waarschijnlijk nog nooit op Hyves geweest. Verstandig, denk ik.)

Zo kwam ik zomaar opeens op de hyve boeren-smiley.hyves.nl terecht. Opgericht door een jongedame die graag wil dat er op Hyves een boerensmiley beschikbaar komt.

(Als u niet weet wat een smiley is, bent u waarschijnlijk nog nooit op internet geweest. Verstandig, denk ik.)

Afijn, iedereen kent wel de smileys ;-), :-) en :-(. Daar zijn ondertussen vele varianten op. Met echte (bewegende) plaatjes en dergelijke. Maar de jongedame in kwestie wil graag een smiley van een boer. Daar heb ik eens even diep over nagedacht. Eerst heb ik een héél klein plaatje van Opa proberen te maken. Maar ja, dat kun je niet typen. Dus toch maar iets met lettertekens. Ik ben op het volgende uitgekomen.

)o)

De eerste ")" is de klep van de pet, de "o" is de neus en de tweede ")" is de glimlach. Kwartslag rechtsom draaien, en dan lijkt de boerensmiley zelfs een beetje op Opa, vind ik.

« vorige | volgende »

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  johan

  uila,

  het zou mooi zijn als die opa pop er weer komt ik zou er direct om gaan.
  En een usb stick zou ook mooi zijn en handig

 • no-profile-image

  Robert

  hallo ik zou heel graag de opa stripalbums weer te koop hebben ik heb nu bij de opa vakantiekrant nr. 7 gewonnen en zou nu ook graag de andere willen hebben

Of registreer je om te kunnen reageren.