Redactieblog

221 x bekeken 3 reacties

24 nieuwe besmettingen bluetongue

Het bluetonguevirus verspreidt zich sneller dan vorig jaar.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  h lohuis

  we hebben 10 augustus een keuring voor koeien wat moeten we hier mee doen komt dit nog ingevaar? of kunnen we gewoon alles laten doorgaan. m vr gr h lohuis

 • no-profile-image

  ronald

  Mariska, je bent niet helemaal duidelijk aangaande keuringen. De locatie van een keuring wordt niet gezien als bedrijf, de dieren uit de 20 kilometerzone mogen na afloop 'gewoon' terug naar het bedrijf. Dit is zowel door LNV als door de AID bevestigd.

 • no-profile-image

  Mariska Vermaas

  Bij de huidige regelgeving geldt geen verbod op het verzamelen van vee. Het houden van een keuring is formeel dus toegestaan. De transportregels zoals die in verband met bluetongue zijn opgesteld gelden uiteraard wel.

  Wanneer er alleen dieren uit het 20-kilomtergebied komen of alleen dieren uit het beschermingsgebied zijn op dit moment er geen aanvullende maatregelen.
  Vervoer van herkauwers binnen het 20-km-gebied naar een ander bedrijf in het gebied is vrij toegestaan.

  Wanneer er op de keuring dieren zouden komen uit beide gebieden wordt het lastiger. Dieren uit de 20-kilometerzone moeten worden getest op bluetongue. Na vervoer naar de nieuwe locatie (in het beschermingsgebied) mogen de dieren alleen direct naar de slacht worden afgevoerd. Dat is natuurlijk niet de bedoeling bij een veekeuring.

  Voor de actuele regelgeving wil ik u graag verwijzen naar de website van het ministerie van landbouw:
  http://www.minlnv.nl/portal/page?_pageid=116,1640524&_dad=portal&_schema=PORTAL

Of registreer je om te kunnen reageren.