Redactieblog

Van pluche naar pluche…….

Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt. Dat oude gezegde is tijdloos. Kijk naar onze bestuurders. Ze worden uitstekend betaald en dat verdienen ze.

Tenminste als ze een eigen mening hebben. Dat ontbreekt er nog wel eens aan. Velen dienen met gemak verschillende heren en passen hun standpunt naadloos aan.

Neem nu Aike Maarsingh. Als LTO-bestuurder niet weg te branden. Jarenlang voorzitter van de NBF, de Nederlandse Bietenfederatie. Deze vereniging leverde de bieten aan CSM. CSM en Cosun, de coöperatieve bietenverwerker, waren elkaars concurrenten en tegenpolen. De één particulier, de andere coöperatief.

Toen verkocht CSM zijn suikerbietenpoot – met bemiddeling door Maarsingh – aan Cosun. Maarsingh kraaide het bijna uit. Alle suiker bleef in Nederlandse handen!

En wat doet Maarsingh nu? Hij treedt toe tot de Raad van Beheer van Cosun. Hij moet plotseling een coöperatieve heer dienen. Hij verruilt even gemakkelijk van partner als de televisievedettes van de Gooise matras.

Die flirten van bed naar bed en Maarsingh van pluche naar pluche. Hij schijnt elke heer te kunnen dienen. En zijn eigen bankrekening, denk ik.

Of registreer je om te kunnen reageren.