Redactieblog

8 reacties

Dutch Dairymen Board moet nu scoren

Het blijft akelig stil rond Dutch Dairymen Board (DDB).

Laatste reacties

 • no-profile-image

  j w ten cate

  mee eens dat is stil ze hebben 40 eurocent belooft ze moeten waar maken

 • no-profile-image

  G.Berendsen

  Vergaderboer geeft er blijk van dat hij zich bewust is van het feit dat de bestuurders van de D.D.B. hersencellen hebben. Ik vraag mij af of hij ze zelf in voldoende mate heeft. Vergaderboer kan namelijk niet achter de schermen van e.e.a. kijken en dan toch negatief commentaar leveren, dat geeft blijk van een wel zeer kortzichtige kijk op de gang van zaken en misschien nog kwalijker, van boosaardige bedoelingen ingegeven door bovengenoemde kortzichtigheid.Als je in een tijd van oorlog wat mee hebt zitten, of tegen, dan "ben je er even niet",misschien iets voor vergaderboer om over na te denken? Wie weet groeit hier iets moois uit! Verder wil ik nog opmerken dat wanneer je strategisch te werk gaat het niet erg slim is je door allerlei stuurlieden aan de wal te laten be invloeden. Zij staan niet voor niets aan de wal......

 • no-profile-image

  Jack Konijn

  Bar goedkoop om nu commentaar te geven en met de vinger te wijzen. Men heeft initatief getoond. Maar merendeel van de melkveehouders heeft het nog niet door en is dus nog niet eens lid, maar levert wel commentaar. En dan nu wel zeggen dat ze niets doen. Nee de bal ligt bij de veehouders zelf en dus ook bij vergaderboer. En die 40 cent is een streven geen belofte!!
  Maar goed als men vindt dat bij deze "gunstige"marktomstandigheden de melkprijs goed is, zou ik zeggen welterusten. We kunnen gerust wel wat, maar dan wel met z'n allen, en hou eens op met dat onzinnige gemopper en commentaar, maar daden en dat ligt bij de boer zelf!

 • no-profile-image

  frank

  Als aanhanger van de DDB moet ik je toch wel wat gelijk geven vergaderboer. Nu dreigen met leveringsstops of een werkelijke invoering hiervan zou natuurlijk een groter effect hebben dan 'n jaar geleden. Ik denk ook dat de DDB nu nog sterker moet inzetten. Velen cooperaties kopen op dit moment veel melk van de spotmarkt voor hoge prijzen maar betalen nog maar weinig meer aan ons als boeren uit. Het blijkt dat dus sterke coöperaties zoals Campina niet de financiële kracht hebben om een hogere melkprijs uit te betalen. Het blijkt dus maar weer dat meerwaarde producten niet zorgen voor een betere markt maar het zijn de bulkproducten die hier voor zorgen.
  Wat nog veel belangrijker is vergaderboer, het word helemaal niet zo'n uitstekend jaar zoals je schrijft. Met de sumiere melkprijsverhogingen kan ik de expolosieve kosten verhogingen van voer, zaagsel en kunstmest niet betalen. Er zal dus een forse verhoging van de melkprijs dit jaar nog moeten komen willen we echt meer gaan verdienen. Vergaderboer, je hebt in principe gelijk, KOM OP DDB WE GAAN ER VOOR, NU NIET MINDER DAN 'N JAAR GELEDEN.

 • no-profile-image

  Leo Dorresteijn

  Vergaderboer wil nu even te gemakkelijk scoren. Een betere melkprijs vereist ons aller inzet. Niet gaan lopen wijzen naar een groep die in slechtere tijden zijn nek heeft uitgestoken om melkveehouders,verwerkers en detailhandel duidelijk te maken dat de melkprijs omhoog kan en moet. We moeten ze dankbaar zijn voor hun inzet. Nu is het aan ons allen om directies en besturen onder druk te zetten om een rechtvaardig gedeelte van de zuivelopbrengsten naar de producenten te laten vloeien.

 • no-profile-image

  c de g

  Ik weet niet wat de schrijver bedoeld?
  een leveringsstop of alleen dreigen?
  Lang niet iedereen is bereid om mee te doen
  en dat is nou juist nodig bij zo'n aktie
  Mij lijkt het beter om de kwotering te handhaven om de prijs er op te houden
  Jammer dat LTO er anders over denkt
  Met Siem Jan Schenk voorop.
  Ook de politiek en de fabrieken willen
  het kwotum afschaffen .
  Als boer laat je op die manier het stuur uit je handen slaan, dat moet je niet willen,daarom zullen wij ook hier voor moeten knokken om dit te behouden
  Dan gaat de prijs vanzelf omhoog.

 • no-profile-image

  gerard vanhommerig

  D.D.B kan veel willen maar moet ook kunnen, van af de tankkraan tot en met een duurzame hoog mogelijke melkprijs heb je iets meer nodig dan een grote mond,als je wilt dat je de toegevoegde waarde bij ons in de beurs komt moet je dus doel matige cooperaties hebben

 • no-profile-image

  E. de Boer

  Beste medestrijders voor een betere melkprijs,

  Als de DDB daadwerkelijk aan de slag wil moeten er eerst voldoende leden zijn. Dus ligt de bal bij de boer. Word lid!!! Daar kunnen ze iets mee laat je anders informeren door ze of ga naar DDB.nu en lees de visie van de DDB. Veel te veel boeren kom ik tegen die zich blind staren op de zogenaamde betere melkprijs en de spotmarkt van dit moment. Ja dit moment gaat het goed. Maar DDB wil sturcturele verandering. En dat is daadwekelijk meer euro's in de knip bij de melkveehouder. Dus ook bij U!!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.