Redactieblog

219 x bekeken 1 reactie

Glastuinbouw leert het nooit

Daar gaan we weer. LTO Noord Glaskracht en de ZLTO-vakgroep Glastuinbouw staan lijnrecht tegenover elkaar.

Eén reactie

  • no-profile-image

    geert van oosterhout

    Vergaderboer als vanouds: ouwe, stokende mopperaar. In plaats van een enkel positief woord over de ondernemende, offensieve plannen van een grote brancheorganisatie in de glastuinbouw, moet hij weer het oude vuurtje van tegenstellingen, roddel en achterklap oppoken. Geen enkele andere industrie in Nederland heeft al zo goed over CO2 nagedacht en daar zulke vooruitstrevende plannen bij gemaakt als de glastuinbouw. En ja, intern is men het daarover nog niet helemaal eens. Maar zover ik weet zitten ook ZLTO en LLTB wel degelijk op een lijn van forse reductie. Gelijke koers, maar net iets andere ambitieniveaus. Dat is ook heel begrijpelijk als je de bedrijfsstructuren in de verschillende gebieden kent met veel meer verspreid liggend glas in het zuiden.
    Ik begrijp de rol van de anonieme mopperaar, hij zal best trots zijn op zijn scherpe analyse. Opnieuw polariseren brengt de glastuinbouw echter niet verder, maar daar heeft MOPPERAAR natuurlijk geen boodschap aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.