FloraHolland: suikerfusie lijkt op situatie bloemen

De goedkeuring van de fusie tussen Cosun en CSM betekent dat er ook groen licht komt voor het samengaan van FloraHolland en Bloemenveiling Aalsmeer. Dat zei bestuursvoorzitter Gerrit Ravensbergen van FloraHolland gisteren tijdens de presentatie van de jaarcijfers van het bedrijf.

De NMa keurde de overname van CSM goed, omdat de suikersector te maken heeft met forse buitenlandse concurrentie. "Ook in de bloemensector heeft Nederland het moeilijk om zijn positie vast te houden", zegt Ravensbergen. "Door schaalvergroting kunnen we die verbeteren."

De jaarcijfers komen overeen met de in februari uitgesproken verwachting. De nettowinst van FloraHolland steeg vorig jaar met 15 procent tot 6,2 miljoen euro. De omzet nam met 6,5 procent toe tot 2,1 miljard euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.