230 x bekeken

Uitspraak over klacht Partij voor de Dieren komt te laat

De uitspraak van de Reclame Code Commissie over de klacht van Partij voor de Dieren komt pas rond Pinksteren. Dan is de betreffende reclamecampagne al weer voorbij.

De uitspraak van de Reclame Code Commissie (RCC) over de klacht van Partij voor de Dieren komt op zijn vroegst pas rond Pinksteren. Dat hoorde ik net van diezelfde commissie. Die buigt zich op 15 mei over de klacht, als zou de varkenssector een misleidend beeld ophangen met de aanstaande publiekscampagne rondom Zicht in de Stal. Burgers zouden een te rooskleurig beeld voorgespiegeld krijgen van de varkenshouderij. Zo vat ik maar even samen wat de Partij voor de Dieren dwars zit.

Ongelukkige timing

Die timing is wel ongelukkig voor de Partij voor de Dieren. Laat de campagne van Zicht in de Stal, met 300 uitzendingen van een radiospotje, nou op diezelfde 15 mei beginnen. En die dag volgt niet eens de officiële uitspraak. Nee. Daarna duurt het naar schatting van de RCC 2 tot 4 weken voordat de uitspraak schriftelijk naar buiten wordt gebracht naar de betrokken partijen. Laten we er vanuit gaan dat de RCC snel werkt en na 2 weken inderdaad een vonnis op de post doet. Dan is het Pinksteren. Wanneer loopt de pr-campagne voor de kijkstallen af? Voor Pinksteren. Dus mocht de Partij voor de Dieren al gelijk krijgen, dan hoort ze dat waarschijnlijk pas als de betreffende reclamecampagne al weer voorbij is. Dat lijkt me een beetje mosterd na de maaltijd.

« vorige | volgende »

Of registreer je om te kunnen reageren.