Redactieblog

Leve de zzp’ er!

Leve de zzp’ er! De wat? De zelfstandige zonder personeel. Vaak zijn dat boeren.

Zo heb ik me laten vertellen door een echte agro-zzp’er die de afgelopen weken bij mij thuis aan het werk is geweest. Hij kluste wat bij omdat het in de vleesveehouderij maar zo-zo ging. En de schoorsteen moest toch roken, vandaar. En als zzp’er bleef hij toch mooi eigen baas.

Reuzeblij was ik met hem. Hij sloopte en stuukte dat het een aard had. Zelden een muur zo glad gezien. En tegelzetten kon hij ook als geen ander. Niks botweg de slijptol er in, de randjes werden prachtig verstek gezaagd. Eigenlijk kon hij alles, deze zzp’er.

Alleen van elektriek moest hij niks hebben. Hij had het wel geprobeerd, daar niet van. Maar er was kortgeleden iets gebeurd waardoor hij niets meer van volt en ampères moest hebben. Het vergde nogal wat zeuren om dat voorval boven water te krijgen, maar uiteindelijk kwam het dan toch. Hij had… over het draad gepiest… terwijl hij dacht dat er geen stroom op stond. Het vee stond immers nog op stal.

Maar er stond dus wel stroom op. Zijn vader was juist die dag de afrastering aan het nalopen op onvolkomenheden. Die zaten er duidelijk niet in, de stroom kwam flink aan: tsjak! Arme zzp’er. Neem me niet kwalijk dat ik vreselijk moest lachen. Het verbouwen is prachtig gebeurd.

PS: Binnenkort weer meer over de stoereboerenkalender.

« vorige | volgende »

Of registreer je om te kunnen reageren.