2 reacties

‘Fout vlees’: woeste plannen van Milieudefensie halen de Tweede Kamer

Weer toont de dierenbeweging dat ze tot veel in staat is. Fr TWeede Kamer gaat praten over het burgerinitiatief 'Fout Vlees'

Milieudefensie heeft het voor elkaar. Het vorig jaar gestarte burgerinitiatief Stop Fout Vlees is door de ambtelijke machinekamer van de Tweede Kamer goedgekeurd. Het mag als onderwerp op de agenda. De Kamer gaat er waarschijnlijk nog voor het zomerreces over praten. En stemmen. Dat is nogal wat, als je erover nadenkt: het hoogste orgaan in dit land, de Tweede Kamer der Staten Generaal, gaat praten over een onderwerp omdat burgers dat willen. Weer toont de dierenbeweging dat ze tot veel in staat is.

Leidend in dit alles is Milieudefensie. Haar inzet is even hoog als politiek en bedrijfskundig onrealistisch: dat de intensieve veehouderij wordt afgeschaft. Bedrijven moeten met een nieuw in te voeren subsidie maar met een handjevol varkens of kippen gaan boeren. Klinkt sympathiek, vonden in ieder geval ruim 102.000 volwassen burgers die voorstemden. Het enthousiasme in de sector, bij de PVE, maar ook bij supermarkten en de Dierenbescherming is echter minder. Niet gek. Het zijn woeste plannen uit het maakbaarheidstijdperk. Zullen we dan alle grote straalvliegtuigen meteen maar ook vervangen door houten exemplaren op zonne-energie?

Volgende week beslist de Kamer wanneer ze erover praat. Zoals volgende week in Boerderij te lezen zal zijn, denken maar weinigen in en om de veehouderij dat de wilde plannen kans van slagen hebben. Maar het zal de dierenbeweging een enorme lading free publicity bezorgen. Die kan nog lang nadreunen, en de sector toch onder druk zetten.

volgende »

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    paul jansen lintelo

    Economisch gezien is dit natuurlijk nooit haalbaar, maar als ik met 500 varkens evenveel kan verdienen als met 5000 dan wil ik die andere 4500 niet eens zien. Andere boeren in Nederland krijgen toch ook subsidie( ooo sorry inkomensverliescompensatie) in de vorm van toeslagrechten.

  • no-profile-image

    versteegh

    laat de prijzen verplicht stijgen tot een goed inkomen en anders voor de deur gaan liggen bij de super markten en buitenland vlees verbieden om binnen te laten komen?Of registreer je om te kunnen reageren.