Redactieblog

1 reactie

Bulkproducten redden melkprijs

Een merkwaardige ontwikkeling. Jarenlang werd in onze oren getoeterd dat we merkproducten van onze melk moeten maken. Friesland Foods ging zelfs zover dat melk van leden als een grondstof werd gezien. De melk, die niet tot een merkproduct kon worden verwerkt, was in feite overbodig.

Eén reactie

  • no-profile-image

    P.J.Hoogland

    Het gaat zelfs nog een stukje verder, beste vergaderboer. Wat te denken van de hoeveelheid melkpoeder die nodig is voor die paar miljoen kalveren die in Nederland gemest worden. Ik heb daar eens een berekening op losgelaten en kunnen concluderen dat van een paar duizend melkveehouders in Nederland de gehele melkplas in de voeremmers van de kalvermesterijen verdwijnt. Kalveren zal het een worst wezen welk merkenverhaal er achter hun voermelk zit, maar ze houden dus ook mede de melkprijs in stand. Wie weet gaat de melkplas van uw bedrijf ook in zijn geheel naar de kalvermesterijen. Maar moet dan wel aan de kwaliteits eisen en leverings voorwaarden voldoen als was uw melkplas bestemt voor de consument!

Of registreer je om te kunnen reageren.