47 reacties

Thieme brandt de veehouderij af

Henk Dokter
Omhuld met een vilten namaak-vosje (een pesterijtje naar minister Van der Hoeven die naar de Koningin ging met een echt vossebontje om heeft Marianne Thieme de dierenbelangen weer in de politieke arena gebracht.

“De regeringsverklaring is incompleet”, verweet zij premier Balkenende. Die legde namens diens nieuwe kabinet gisteren de regeringsverklaring af in de Tweede Kamer.

Thieme, dat weten we langzamerhand van haar, is er handig in om in ieder onderwerp dat de Kamer bespreekt de dieren er bij te halen. Dit keer greep ze de opwarming van de aarde aan, want die kwam in de regeringsverklaring ter sprake. “Waarom wel spreken over de opwarming van de aarde, maar het aandeel van de bio-industrie verzwijgen?”

Daarmee haalde ze een nieuw argument van stal. Tot nu viel de Partij van de Dieren de veehouderij vooral aan op het gebrek aan dierenwelzijn. Omdat iedereen de broeikasgassen toch net een beetje belangrijker vindt, haalde ze die er bij als argument. Ze zegt dat de veehouderij meer broeikasgassen uitstoot dan het verkeer. Daarom wil ze een warme sanering van de veehouderij. Een warme dat wel.

Ze onderstreepte haar wens door de Kamer een paar uitspraken voor te leggen die de regering vraagt de intensieve veehouderij te saneren en onderzoek op te starten naar grootscheepse overschakeling op plantaardige vleesvervangers. Balkenende adviseerde de Kamer tegen die moties te stemmen. Zijn regering vindt dat onderzoek niet nodig, en de sanering al helemaal niet. De moties werden – naar verwachting – verworpen en voor de veehouderij is de bui weer overgedreven. Ik kreeg er geen warm gevoel bij, want dit standpunt kan ik niet anders opvatten dan dat de PvdD vanaf nu het vuurtje opstookt om de hele veehouderij af te branden.

« vorige | volgende »

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  joze van dongen

  ALLEEN DAARVOOR is marianne thieme in de kamer gegaan. STEEDS maar schoppen naar de landbouw, maar weet niet waar ze over praat, dat blijkt wel met haar warme sanering. moeten we dan afhankelijk worden van het buitenland voor ons eten?????

 • no-profile-image

  Dorien

  Mevr Thieme kan zich beter inzetten voor de dieren in de derde wereld, om waterputten aan te leggen zodat ook de dieren daar drinkwater hebben. Bijkomend voordeel is dat de mensen daar er dan ook baad bij hebben en ze het daar zo druk mee heeft zodat ze hier de politiek vaarwel zegt.

 • no-profile-image

  Jenny Jager

  Voor wie de geschiedenis van Thieme kent, is de conclusie van Dokter geen nieuws. Een vos verliest wel de haren.....

 • no-profile-image

  Dorien

  Omdat ze steeds zo op de nederlandse landbouw afgeeft weten de consumenten niet meer wat nu wel en niet veilig is. Thieme heeft er geen notie van hoe veilig het voedsel dat in nederland wordt geproduceerd is. Ook van hoe de dieren hier worden gehouden heeft ze geen idee. Ze gaan uit van oude beelden. Ook uitnodigingen van de sector hoe het nu is worden niet gewaardeerd.

 • no-profile-image

  JAN VOGELS

  Juist! Eindelijk het hoge woord is eruit, de intensieve veehouderij moet Nederland uit! Volgens de PvdD dan. Dat is de ECHTE agenda. En wat krijgen we dan? Daar heeft Thieme helemaal geen invloed op. Warme sanering; hieruit blijkt maar weer eens dat ze totaal niet weet waar ze over praat, dat wil namelijk niemand betalen. Dus wat probeert ze dan; wegpesten onder het mom van de warme sanering. Maar het zal helaas voor Thieme en de zijnen bij proberen blijven.

 • no-profile-image

  fan

  mens, ga wadlopen

 • no-profile-image

  Antje

  Hoelang gaat dit door met die Thieme, als ze al zo kinderachtig gaat provoceren in de kamer met haar nepbontje heb ik een goed advies: Word vrijwilliger in een dierenasiel, kan ze daar de boel in de gaten houden, haar salaris kunnen we dan goed gebruiken in de landbouw.

 • no-profile-image

  harrie vd velden

  Je kunt wel merken dat thieme een verwent nest is die alleen maar commentaar kan geven op alles waar iemand anders hard voor gewerkt heeft ze moet gewoon snel gaan solliciteren want ze word ook nog van ons geld betaald.

 • no-profile-image

  Wim

  Als mevr thieme het zo goed weet dan moet ze maar een jaar mijn varkensbedrijf runnen en er ook van leven. Dan zou ze in tweede kamer misschien wel anders praten,ik denk het niet want ook dan schopt ze nog tegen de landbouw in Nederland aan.De nederlandse landbouw is de meest gecontroleerde van de wereld,dus in haar optiek haal de spullen elders dan warmt de aarde niet op. Groetjes Marianne.

 • no-profile-image

  Jansen Wilp

  Jammer dat er voor dit soort ongedierte geen afschot vergunning is.

 • no-profile-image

  J.v.Alphen

  Het zou beter zijn als ze ook eens een jaar of twee op een echte boerderij ging werken.Dan kan ze er over meepraten hoe de boeren met de beesten omgaan.

 • no-profile-image

  J.Noordam

  Zij heeft wel twee sterke punten..., maar daar praat je niet over,daar kijk je naar!Verder een dom standpunt wat volksverlakkerij is want ze is echt niet zo dom dat ze dat niet brgrijpt. Ik denk aan een verborgen agenda,omdat ze overal tegen is,zelfs tegen sportvisserij,of het houden van een kanarie.

 • no-profile-image

  wim

  moet dit soort mensen nederland regeren!! dat mens hoort in rusland tussen de ijsberen thuis,dan weet ze wat warmte is.

 • no-profile-image

  case

  Hoe gekker ze doet hoe ongeloofwaardiger ze overkomt.

 • no-profile-image

  Jack Miller

  Waarom de intensieve veehouderij anders behandelen dan bijvoorbeeld de maakindustrie. De lakenindustrie, de schoenindustie, de lampenindustrie enz. het is weg uit Nederland, uitgezonderd enkele niche spelers. In Nederland werken we volgens een CAO, kinderarbeid is verboden enz. Het gevolg: de maakindustie is het land uit. Is dat erg? Nee, wij stellen eisen en daar zijn we trots op. Zo zou het ook met de intensieve veehouderij moeten zijn. Diervriendelijke regels stellen, en als de veehouderij dan uit Nederland vertrekt, dan is dat geen groot probleem. Zoveel mensen werken er nu ook weer niet in. Ook niet in de aanverwante industrie zoals mengvoederbedrijven of transporteurs. Geen problemen meer met stank, fijnstof. Marianne Thieme je doet het goed meid. Succes

 • no-profile-image

  sjeng

  Nederland wordt geregeerd door buitenlanders (die 2 staatssecretarissen, waarvan ik de naam nog niet eens kan onthouden) en door geestelijk minder toebedeelde mensen (thieme). Hoe meer aandacht deze mensen krijgen des te fijner vinden zet het. Ze zijn het allen nog niet waard om maar een woord aan vuil te maken. Zolang iederen dat blijft doen, zal er ook aandacht blijven voor hun standpunten.

 • no-profile-image

  Ton de Graaf

  Kan Mr. Marianne Thieme (zoals onder het verkiezingspamflet staat, een algemeen verhaal dat landelijk kan worden verspreid) zich niet beter inzetten voor de strijd tegen de honger in 3e wereldlanden? Hoeveel zijn er al weer dood van de honger, terwijl ik dit typ?

 • no-profile-image

  john

  iirritant rotmens dat alleen maar kan provoceren. Heeft geen verstand van zaken en speelt in op onderbuikgevoelens. Zouden haar volkomen moeten negeren, dit soort mensen hebben nooit genoeg en geef ze geen vinger ze willen uiteindelijk de hele hand

 • no-profile-image

  Bertus

  Als de intensieve veehouderij weggepest is, wie volgt er dan. Deze partij is een schande voor Nederland

 • no-profile-image

  Gerwin Vos

  Die Marianne thieme zouden ze ogenblikkelijk weg moeten trappen, die weet niet eens waar ze het over heeft! Ze denkt dat ze alles weet, maar ze weet niks

 • no-profile-image

  jim

  Ach het is echt een RAAM ambtenaar, van alles roepen maar niets zinnigs. Ze is net als haar stemmers profiteren van het hoge ambtenaren salaris. Haar stemmers zijn nog nooit gaan stemmen en nu hebben ze op haar gestemd. Ze graaft langzaam haar eigen kuil.

 • no-profile-image

  herman

  het word tijd dat thieme in een lege supermarkt komt

 • no-profile-image

  elbers

  als ik lees over doodschieten van een mus,dragen van (dood) vosje door minister,ophouden intensieve veehouderij en al dat geouweklets door Thieme wordt ik ziek.Misschien kan ze bewerkstelligen dat eenieder een of twee kippen houdt( gezelliger voor de kippen) Heeft men iedere dag een -of als je ze kietelt twee of vier eieren- en kun je vlees afschaffen.

 • no-profile-image

  Mark Ros

  Als mevrouw Thieme als eerste eens meer tijd en aandacht zou besteden aan het uitzoeken van hoe het er in de Nederlandse veehouderij werkelijk aan toe gaat, en eens rondkijkt hoe het er in de rest van de wereld aan toe gaat, dan mag ze ook meepraten over dierwelzijn en milieubelasting! Tuurlijk kan het altijd beter, ook in Nederland. Maar als je kijkt naar hoe onze landbouwhuisdieren het hebben vandaag de dag, dan hebben ze het heel wat beter dan menig bevolkingsgroep op deze aarde!!! Voldoende te eten, goed klimaat, dak boven hun hoofd, als het nodig is goede medische zorg. Menig wereldburger kan hier jaloers op zijn! Laat ze daar maar eerst eens over nadenken en dan met commentaar komen op de Nederlandse veehouderij. En als dan toch alles op een "diervriendelijke biologische" manier moet, laat ze dan eerst de consument en de handel overtuigen dat dit een hogere prijs waard is, want er zijn nog een groot aantal mensen die direct of indirect leven van de veehouderij!

 • no-profile-image

  ruud

  Dat mens heeft er de ballen verstand van. Ze staat niet open voor de moderne landbouw waar het dierwelzijn hoog gewaardeerd wordt en alles gedaan wordt om het de dieren zo goed mogelijk te maken. ze wil alle landbouw weg zodat in Polen het vee onder de zelfde omstandigheden gehouden wordt als 15 jaar geleden in Nederland en dat noemen ze dan vooruit gang.

 • no-profile-image

  EEN TEGENSTANDER

  Die intensieve veehouderij hebben we helemaal niet nodig. Dus ben ik het met haar eens. Al die mest allemaal vervuiling waar niemand op zit te wachten toch? En het vlees ook niet, weg ermee en een verbod opleggen! Alleen diervriendelijk!!

 • no-profile-image

  chris

  ik lust nogsteeds wel een stuk vlees hoor en niet van die plantaardige rommel ik snap niet dat zo iemand in de regering komt immers alles wat wij eten mag niet te duur zijn en het kan veel diervriendelijker dat klopt maar dan word het ook wel fors duurder en dat wil niemand

 • no-profile-image

  tannie

  mee eens thieme vertrekken.het is alleen jammer dat er zoveel mensen op haar partij gestemd hebben.daar alsnog een stokje voor steken .ze heeft geen greintje verstand van dieren en schopt overal tegenaan.op een eiland dumpen waar geen mensen wonen.alleen wat dieren heen brengen.een paar tijgers. nog wat leeuwen.ook een koe heeft ze nog wat melk.en laten we niet vergeten een paar vosjes kan ze zich aan warmen ga daar een partij voor dieren oprichten als ze nog meer dieren wil ga terug in de tijd en zoek de ark van noach op. veelplezier daar op dat eiland en laat de kamer over aan partijen voor mensen hebben we al genoeg van.

 • no-profile-image

  boertje

  Laten we het positief bekijken, ik zie haar al veel minder op de tv. Het nieuwtje is er af!!

 • no-profile-image

  tjoepfysiek

  In welk milieu is dit mens opgegroeid??Denk eraan ,het is een vrouw;ze kan voor nakomelingen zorgen.Gewoon doodknuffelen

 • no-profile-image

  Theo

  Men moet deze dame met haar eigen argumenten terugpakken. Als het nepbontjebontje dat ze draagt werkelijk van vilt is, dan duidelijk maken dat vilt gemaakt wordt van schapenwol, en ook deze mevrouw dus dieren misbruikt, datgene dat ze een ander misgunt. Denk dat je daarmee verder komt dan een beetje schelden enz.

 • no-profile-image

  piet bovee

  De enigste manier om van dat onmens af te komen is ze zo snel mogelijk een dik betaalde baan aan te bieden. want dat is haar enigste drijfveer. Zie haar voorgangster Heksenberg.

 • no-profile-image

  Geert

  Zou mevr. Thieme dit weblog ook lezen willen en dan de dialoog aan durven te gaan? En in welke mate zit 'ons aller' LTO bovenop de Partij van de (huis)Dieren om deze tot inzien te laten komen. Ikzelf zie hier een schone taak voor onze belangenbehartiger!!

 • no-profile-image

  roelof, gelukkig vertrokken uit nederland

  wel het gaat wel aardig met nederland, deze politiek gaat nederland toch zeker economisch gezien naar beneden halen. wat als er geen boeren in nederland meer overblijven, alles uit het buitenland halen waar ze 10 keer minder naar het dierwelzijn kijken. de hele partij voor de dieren moet gewoon gelijk vertrekken uit de kamer, ze maken alleen de landbouw kapot en doen niks goed voor het hele land

 • no-profile-image

  Dorien

  Dit bericht is ook voor Jack Miller en EEN TEGENSTANDER. Net als Thieme weten jullie niets van de veehouderij. Dat is niet aleen mest produceren. Er worden in de veehouderij veel restproducten uit de industrie verwerkt o.a bierborstel van ons aller bekende potje bier, bietenpulp een restand van onze suiker, Stoomschillen restand van de aardappel enz. Zonder deze verwerking zouden deze produkten in de afvalstoom terecht komen en deze producten dus ook fors duurder worden. Het voordeel is dat deze produkten groeien van de mest die word geproduceert. Er moet weer een balans komen in de verwerking en niet alle grond gebruiken voor wonigbouw en industie. Nu willen ze ook zorgen dat het groene hard niet verder verstedelijkt en moet de landbouw daar ook verdwijnen voor meer groen de mensen vergeten dat ze om al dat groen te onderhouden ze de boeren hard nodig hebben anders is het onderhoud van het groene hard niet te betalen. Ook dat komt dan voor rekening van de consument.

 • no-profile-image

  Cor

  Mevr. Thieme, partij voor de dieren. Lekker belangrijk pffffffff. Laten we ons hier in nederland eerst een zorgen voor echt belangrijke zaken zoals bijv. terechte bestraffing van criminelen, verkrachters en moordenaars. Parij voor de dieren geen aandacht meer geven, bloedt ze vanzelf dood.

 • no-profile-image

  een normaal denkend mens

  Ik hoop dat dit zielige partijtje snel uit de kamer verdwijnd en plaats maakt voor een partij met mensen die verstand van zaken hebben en weten wat ze aanrichten!

 • no-profile-image

  Coen Hagoort

  Waardeloze ontwikkeling al die splinterpartijtjes en zeker de PvdD, ze roepen maar wat en hoeven nooit regeringsverantwoording af te leggen het is een schreeuw om aandacht maar funest voor onze sector.

 • no-profile-image

  Berend Oevermans

  Veel afvalprodukten van de voedingsindustrie worden door de veehouderij hergebruikt en omgezet in hoogwaardige voedingsmiddelen. Zonder veehouderij had Nederland een gigantisch afvalprobleem die zeer hoge kosten met zich mee zou brengen. Thieme begrijpt hier natuurlijk niets van, maar dat is met meer zaken het geval, zoals b.v. de muskusrat bestrijding. Berend Oevermans

 • no-profile-image

  Leo D

  Van Marianne Thieme wordt ik niet vrolijk. Maar dat geldt ook voor weblogs over haar en de reacties van sommige lezers erop. Vergeet niet dat ze democratisch is verkozen. Gebruik zinnige argumenten om haar te pareren en geen scheldpartijen. Alleen dan kun je voorkomen dat ze wordt herkozen. Maar vooral zo min mogelijk aandacht (incl.weblogs)aan haar besteden.

 • no-profile-image

  wilco

  Eerst is het dierenwelzijn, vervolgens broeikasgassen!Maak je liever druk om de mensen die werken of afhankelijk zijn van de zorg. Vele dieren hebben het beter dan de bejaarden in het verzorgingstehuis. Dat de huisdieren het vaak veel slechter hebben dan de dieren in de landbouw, daar hoor je haar niet over. Zijn vele honden die de hele dag in een flatje zitten zonder aandacht omdat de baasjes moeten werken! BROEIKASGASSEN, wat dacht je van Schiphol en dat auto's!!

 • no-profile-image

  arjan

  nederland loopt bijna voor op met dier welzijn waarom moeten de boeren dan uit nederland ???????????

 • no-profile-image

  sjeng

  Dat zo ene wordt verkozen is een gevolg van het niveau van de nederlandse bevolking. Het grote gros staat ver van de realiteit af. De tegenstelling platteland/stad neemt alleen maar toe. Mensen die niet weten dat melk uit de koe komt willen wel beslissen over dierenwelzijn. Dan nog de oude politiek, zij zijn de oorzaak dat dit soort zoogdieren (want mensen kun je het nog nauwelijks noemen) als minderheid de grootste bek heeft in de politiek. Wanneer deze beter hun best deden en de sociale onrust uit de nederlandse steden weghaalde, was het niet nodig voor de kiezer om dit soort tereurpartijen te verkiezen. Dit soort partijen is niks anders dan een protest stem, en niet een stem uit overtuiging voor politieke kleur.

 • no-profile-image

  Sjoerd

  Ik zal t wel niet helemaal snappen, maar wij doen heel veel positiefs voor dier en milieu. Als ze nog even doorgaat (en daarbij Den Haag kan laten doordraaien) schat ik in dat Pim Fortuyn niet de laatste is geweest, dr ist vast wel iemand die dat er voor over heeft... (of ze moet zo gepest worden....) Thieme mag wat mij betreft wel meer positiefs doen voor honden en katten, aangekleed en wel op 20 hoog midden in Amsterdam, maarja ze is zo dom dat ze dat niet snapt.

 • no-profile-image

  Wilco

  ik heb hierop maar 1 ding te zeggen: Marianne thieme: wegwezen.. wie de boeren laat stikken heeft straks niks te bikken!!!!

 • no-profile-image

  de gewoone man

  oke de veehouderij is dan eindelijk uitgeroeid. en dan.wie wil en kan dan het landschap onderhouden in mijn ogen geen een want daar is dan geen geld voor.krijgen we dan zogenaamde landschapsparken. vol met vossen en ander ongedierte.die dan de bewoonde wereld in trekken om voedsel te halen.en dan als eerste zulk overschot op gaan VRETEN;

 • no-profile-image

  Harm Jelle

  De PVDD deugt gewoon voor geen meter. Ze noemen zichzelf de partij VOOR de dieren, maar willen toch de gehele Nederlandse veehouderij stopzetten. Ik vind juist wel dat we er aandacht aan moeten schenken omdat dit een ernstig gevaar is voor de HELE agrarische sector, en dus ook voor Nederland. Dat ze nu 2 zetels hebben laat inderdaad zien dat er (te)veel mensen zijn die geen kennis van zaken hebben en net zoals de PVDD niet weten waarover ze praten. Dit moet keihard worden tegengegaan de hele PVDD moet de mond worden gesnoerd met goed argumenten.

Laad alle reacties (43)

Of registreer je om te kunnen reageren.