471 x bekeken 2 reacties

Zuivelfusie goed voor onderhandelingspositie

De fusiecombinatie Friesland Campina zal beter in staat zijn een vuist te maken tegen supermarkten dan de twee huidige afzonderlijke bedrijven.

Dat zegt agrarisch econoom Ruud Huirne van Wageningen UR.

Volgens Huirne hebben leveranciers het steeds moeilijker in hun onderhandelingen met supermarkten. Door de krachten te bundelen kunnen Friesland Foods en Campina beter tegenwicht bieden. Ook in internationaal opzicht is schaalvergroting van belang om een goede marktpositie te kunnen behouden, zegt Huirne.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    wat huirne zegt klopt,de onderhandelingen worden steeds harder,een voorbeeld hiervan is dat een paar jaar terug er gestunt werd met melkprijzen in de supermarkt,dit kenmerkte de zwakke positie van de zuivelindustrie.

  • no-profile-image

    rinke

    de supermarkten in nederland zullen in de toekomst toch aangewezen zijn op versprodukten van de nederlandse zuivelindustrie door de toename van de verkeersdrukte op de nederlandse wegen. versprodukten koop je niet ver weg want dan heb je een logistic probleem

Of registreer je om te kunnen reageren.